Gotowanie na parze
Napisano 30 czerwiec 2006 - 19:17
Bardzo prosze o cos dobrego i mało skomplikowanego.
Napisano 30 czerwiec 2006 - 19:27
Napisano 30 czerwiec 2006 - 21:42
I w zasadzie chodzi mi o jakiesc podpowiedzi - jakie mięsko z czym. Z czym ta rybka- jaka najlepiej.
Napisano 17 listopad 2016 - 11:14
Odświeżam temat bo zaczynam moją kulinarną przygodę z przygotowaniem posiłków na parze. Szukam sprawdzonych (wypróbowanych) smacznych przepisów..
Dziś filety rybne luźno rolowane , najpierw zanurzone w sosie:
starta mała cebulka, wyciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki soku z cytryny , łyżka ostrej musztardy ,
warzywa te mrożone - ciekawe
czas parowania ryby to 10 minut a warzyw - nie wiem sprawdzę.
Dopisze jak wyszedł przepis.
Użytkownik otik edytował ten post 17 listopad 2016 - 14:22
Napisano 17 listopad 2016 - 14:07
No to sos to bardziej pasta , wyłożyłam ją na filety (cztery)przyprawione solą i przyprawa do ryb, zrolowane trafiły na drugie pięterko garnka , na pierwszym warzywa na patelnie(mrożonka) posypane przyprawą do ziemniaków dla wyrazistego smaku dodałam soli ale już na talerzu. Gotowałam 12 minut. Smaczny i szybki obiadek. Taka ryba dobra też z frytkami .
Napisano 19 listopad 2016 - 18:16
Wypróbowany mój przepis na roladki schabowe na parze
Składniki:
4x kotlety schabowe
1x łyżka musztardy sarepskiej
2x pieczarka
4x Słupki marchewki(nawet nie pół marchewki)
4x paseczki z papryki słodkiej (1/4 papryki)
1x plasterek sera żółtego
1x łyżeczka przyprawy do ziemniaków( może być sól + ulubione przyprawy)
Sól i pieprz
Folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Kotlety rozbijamy cienko , solimy i pieprzymy, smarujemy odrobiną musztardy, pieczarki kroimy na drobną kostkę, i posypujemy na kotlety, na brzeg układamy pasek marchewki, sera i papryki i rolujemy roladkę, z obu stron posypałam przyprawą do ziemniaków (można solą i innymi przyprawami). Każdą roladkę zawinęłam w folie aluminiową. Gotowałam na parze 30 minut.
Przed końcem gotowania roladek na drugie piętro garnka na 13minut włożyłam fasole zieloną szparagową mrożoną. Po ugotowaniu posoliłam fasole do smaku i polałam bułką smażoną, do tego puree z ziemniaków .
Moi bliscy byli zachwyceni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych