Szybkie i pyszne danie z piersi kurczaka
Rozpoczęty przez
ferero
, maj 31 2006 21:39
12 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 31 maj 2006 - 21:39
2-4 piersi z kurczaka obsypujemy na noc zupka cebulowa Knorr(zuzyc całą paczke.)
Na drugi dzień układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietanka 30%( mały kartonik), przykrywamy wieczkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni.
Powstaje naprawde smaczny sosik. Podajemy z ryzem i np. z ogórkami w occie albo sałatką selerowa badź marchwiową.Pycha!
Na drugi dzień układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietanka 30%( mały kartonik), przykrywamy wieczkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni.
Powstaje naprawde smaczny sosik. Podajemy z ryzem i np. z ogórkami w occie albo sałatką selerowa badź marchwiową.Pycha!
#2
Napisano 31 maj 2006 - 22:04
Ciekawy przepis musi być smakowite , apetyt mi się narobil:)
"Czyny za życia odbiją się echem w wieczności"
gen. Maximus
gen. Maximus
#3
Napisano 01 czerwiec 2006 - 07:07
Masz rację to danie jest smakowite i mało skomplikowane.NNiie znam osoby,która próbując,powiedziałaby,że nie dobre(niechby spróbowała:D:D)
#4 Gość_Tygrysek_*
Napisano 01 czerwiec 2006 - 15:23
Sam sprawdzę ten przepis.
Życzę smacznego
Życzę smacznego
#5
Napisano 01 czerwiec 2006 - 18:50
Napisz czy ci smakowało:)
#6 Gość_Karina_*
Napisano 02 czerwiec 2006 - 10:21
Szybkie i smaczne.
Przepis jest mi znany i wyprobowany:)
Przepis jest mi znany i wyprobowany:)
#7
Napisano 02 czerwiec 2006 - 13:05
DO TEGO MUSI BYC SOS CHILI OSTRY ORAZ SOS CHILI SLODKI a do tego by ryz wygladal inaczej zabarwiamy go kurkuma i podajemy z sorowka z pory z ananasem i jeszcze z 0.5 litra wodeczki;)
i co?
#8
Napisano 02 czerwiec 2006 - 21:02
Zainteresowała mnie ta surówka ananasowa z porem.Zapadasz przepis?:)
#9
Napisano 04 czerwiec 2006 - 10:55
soróweczka bardzo prosta i zato smaczna:)1 ładny duży por ,puszka ananasów,majonez,sól,pieprz.
Por krojimy w w okolo 5 mm talarki lub i mniejsze jak kto lubi,ananas kroimy w kosteczke jak kto lubi ja dosc mała,mieszamy nastepnie dajemy od 1-3 lyżeczek majonezu nie za dużo!a i bym zapomniał kilka kropel cytrynki ,sol,pieprz wszystko do smaku!
smacznego
Dodano nie 04 cze 2006 11:57:02 CEST :
nawet i tetrus se czasem coś przyrządzi;)
Por krojimy w w okolo 5 mm talarki lub i mniejsze jak kto lubi,ananas kroimy w kosteczke jak kto lubi ja dosc mała,mieszamy nastepnie dajemy od 1-3 lyżeczek majonezu nie za dużo!a i bym zapomniał kilka kropel cytrynki ,sol,pieprz wszystko do smaku!
smacznego
Dodano nie 04 cze 2006 11:57:02 CEST :
nawet i tetrus se czasem coś przyrządzi;)
i co?
#10
Napisano 05 czerwiec 2006 - 18:33
mairus:)sałatkę wypróbuję!Ciekawe zestawianie produktów:D:D
#11
Napisano 15 czerwiec 2006 - 14:21
Wszyscy się tak ślinicie na to danie a zapytał ktoś Qrczaka czy odda pierś na spożycie??:):):)
"W rzeczywistości problem nie polega już na tym, by się dowiedzieć, czy Aniołowie istnieją, lecz raczej na tym, czy archanioł Gabriel jest lepszym trębaczem od Milesa Davisa"
Pierre Jovanovich
Pierre Jovanovich
#12
Napisano 15 czerwiec 2006 - 15:04
Drogi Bear, w tym momencie qurczak chyba już nam nic nie powie.Kiedyś gdzieś słyszałam że milczenie oznacza zgodę więc...:)
Każda chwila, która mogłaby być wykorzystana lepiej, jest stracona.
#13
Napisano 14 lipiec 2006 - 06:18
Witam:)
Do tego dania i nie tylko proponuję sałatkę z arbuza:
pokrojony w kosteczke obrany arbuz
pokrojony w takąż kosteczke ser "feta" - (proporcje 60% arbuza, 40 % sera) wymieszac z sosem Vinegrette (pyszny sos na occie z czerwonych winogron) i posypac pestkami slonecznika a jeszcze lepiej orzeszkami z pinii, jak kto ma.. można wrzucić kilka czarnych,pokrojonych oliwek i posypać zieloną pietruszką. Sprobujcie - ciekawe doznania smakowe! Pozdrawiam
Do tego dania i nie tylko proponuję sałatkę z arbuza:
pokrojony w kosteczke obrany arbuz
pokrojony w takąż kosteczke ser "feta" - (proporcje 60% arbuza, 40 % sera) wymieszac z sosem Vinegrette (pyszny sos na occie z czerwonych winogron) i posypac pestkami slonecznika a jeszcze lepiej orzeszkami z pinii, jak kto ma.. można wrzucić kilka czarnych,pokrojonych oliwek i posypać zieloną pietruszką. Sprobujcie - ciekawe doznania smakowe! Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych