Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A

Żubrówka aromatyzowana


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 08 styczeń 2006 - 19:25

pół jabłka, gruszka, 5 śliwek węgierek, 0,5 l żubrówki, 10 dag cukru

Owoce umyć. Jabłko i gruszkę obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, podzielić na na ćwiartki,
a śliwki ponakłuwać widelcem. Owoce wrzucić do słoja lub innego szklanego naczynia, zalać wódką,
dodać cukier, wymieszać, słój szczelnie zamknąć i na 3 miesiące odstawić w ciepłe miejsce.
Następnie nalew zlać do drugiego słoja, dokładnie zamknąć i odstawić w ciemne i chłodne miejsce.
Gdy płyn uzyska zadowalającą klarowność, rurką ściągnąć go do butelki.
Osad przefiltrować i uzyskany płyn połączyć z tym w butelce. Odstawić nalewkę, by dojrzała,
czyli na pół roku.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych