Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A

Nalewka Pigwówka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 08 styczeń 2006 - 19:13

1 kg owoców pigwy, 1 kg cukru, litr spirytusu 95-proc.

Dojrzałe owoce pigwy umyć, pokroić, oczyścić z nasion. Zasypać cukrem, odstawić na 6-10 dni.
Zlać syrop, połączyć go ze spirytusem. Nalewka dojrzewa minimum 3 miesiące.
Pozostałe owoce pigwy można zalać litrem czystej wódki i zostawić przynajmniej na pół roku.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych