5 dag suszonej skórki z mandarynek, 20 dag cukru, 0,5 l spirytusu
Skórkę z mandarynek włożyć do słoja i zalać spirytusem.
Słój szczelnie zamknąć i postawić w ciepłym miejscu na 2 dni. Następnie płyn zlać do butelki.
Z cukru i szklanki wody przygotować syrop. Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalew,
cały czas mieszając. Następnie zlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania.
Po 2 tygodniach zlać płyn znad osadu, a osad przefiltrować i uzyskany klarowny alkohol
połączyć z nalewką.
Mandarynkówka od razu nadaje się do picia, nie musi dojrzewać.
Nalewka Mandarynkowa
Rozpoczęty przez
Gość_konto_skasowane_*
, sty 08 2006 17:34
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych