Szklanka soku ananasowego, 4 suszone morele, 0,5 l spirytusu, 15 dag cukru, szklanka wody
Morele umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski, włożyć do słoja. Wodę wymieszać z cukrem,
zagotować, a gdy wystygnie, dodać spirytus i sok ananasowy i bardzo starannie wymieszać.
Wlać tę wódkę do słoja z morelami, zakręcić i odstawić na 10 dni.
Codziennie chwilę nim potrząsać. Po wyznaczonym czasie przelać likier przez lejek
wyścielony gazą i watą do butelek, zakorkować i na 3-4 miesiące odstawić w chłodne
i ciemne miejsce, żeby dojrzał.
Likier ananasowo - morelowy
Rozpoczęty przez
Gość_konto_skasowane_*
, sty 08 2006 17:30
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych