No właśnie bez sera.Teraz taka bieda w Polsce a sezon kartoflany właśnie się zaczął.Proponuje taki przepis:
Ugotować gar kartofli (obranych ze skory), poczekać aż ostygną żeby rąk nie poparzyło.Następnie dodać przypraw "na oko" - im więcej przypraw tym bardziej oszukasz żołądek że to ser i będziesz mieć wrażenie że konsumujesz pierogi o smaku serowym.Mąkę (najtańszą z przeceny) dodać do ubitych tłuczkiem kartofli i wymiętosić.Zlepić powstałą breję w kluchę i rozwałkować butelką po wyborowej (jeśli nie posiadamy wałka).Powstały plaster ciasta wycinać szklanką musztardówką (wytrząsnąć krople "wyborowej").Słoninę pokroić i zesmażyć w kostkę.Niebo w gębie! Powodzenia.
Pierogi ruskie bez sera.
Rozpoczęty przez
Diana01
, paź 15 2004 20:04
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych