Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Pierogi ruskie bez sera.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Diana01

Diana01

    Milczek

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 49 postów

Napisano 15 październik 2004 - 20:04

No właśnie bez sera.Teraz taka bieda w Polsce a sezon kartoflany właśnie się zaczął.Proponuje taki przepis:
Ugotować gar kartofli (obranych ze skory), poczekać aż ostygną żeby rąk nie poparzyło.Następnie dodać przypraw "na oko" - im więcej przypraw tym bardziej oszukasz żołądek że to ser i będziesz mieć wrażenie że konsumujesz pierogi o smaku serowym.Mąkę (najtańszą z przeceny) dodać do ubitych tłuczkiem kartofli i wymiętosić.Zlepić powstałą breję w kluchę i rozwałkować butelką po wyborowej (jeśli nie posiadamy wałka).Powstały plaster ciasta wycinać szklanką musztardówką (wytrząsnąć krople "wyborowej").Słoninę pokroić i zesmażyć w kostkę.Niebo w gębie! Powodzenia.
  • 0

#2 ozmo

ozmo

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 456 postów
  • Skąd:Konin

Napisano 30 październik 2004 - 12:14

ja jednak wolę z serem pierogi albo z kapustą pozdrawiam
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych