Składniki
• 6 cienkich parówek
• 1 szkl niesłodzonego mleka skondensowanego
• 15 dag sera żółtego
• 3 łyżeczki chrzanu- może byc sklepowy ze słoiczka
• sól, pieprz
Wykonanie
1. Zagotować mleko, dodać do niego starty zółty ser, chrzan,sól i pieprz- chwilke wszystko pogotować.
2. Parówki mozna pokroic na kawałki a nastepnie nalezy układać je w zaroodpornym naczyniu- naczynie wcześniej smarujemy np. margaryną.
3. Ułożone parówki zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy tak 15- 20 min.
4. Dla urozmaicenia potrawę mozna tez przygotowac zastępując chrzan 2 ząbkami czosnku.
Smacznego
Parówki w sosie chrzanowym
Rozpoczęty przez
Betty
, cze 15 2004 20:50
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych