Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Parówki w sosie chrzanowym


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Betty

Betty

    Milczek

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 23 postów

Napisano 15 czerwiec 2004 - 20:50

Składniki

• 6 cienkich parówek

• 1 szkl niesłodzonego mleka skondensowanego

• 15 dag sera żółtego

• 3 łyżeczki chrzanu- może byc sklepowy ze słoiczka

• sól, pieprz

Wykonanie

1. Zagotować mleko, dodać do niego starty zółty ser, chrzan,sól i pieprz- chwilke wszystko pogotować.

2. Parówki mozna pokroic na kawałki a nastepnie nalezy układać je w zaroodpornym naczyniu- naczynie wcześniej smarujemy np. margaryną.

3. Ułożone parówki zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy tak 15- 20 min.

4. Dla urozmaicenia potrawę mozna tez przygotowac zastępując chrzan 2 ząbkami czosnku.

Smacznego
  • 0
Bacz czego pragniesz i o czym marzysz


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych