Amputacja najmniejszego palca u stopy
Napisano 24 lutego 2023 - 17:00
Napisano 24 lutego 2023 - 20:44
Jeżeli tańczysz w balecie to jesteś bardzo niepełnoprawny, Należy Ci sie dożywotnia renta i 25 mln. odszkodowania.
A tak poważnie to jest to poważa dysfunkcja organizmu.
Napisano 25 lutego 2023 - 10:26
Przenoszę do bardziej pasującego działu.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Napisano 25 lutego 2023 - 11:36
blu1337 jeśli amputacja sprawia Ci problemy z chodzeniem, to masz mały punkt zaczepienia żeby pokazać się przed komisją. Przy stopniu umiarkowanym nie ma ulgi na MZK.
Patrz post Aniołka (link wewnętrzny)
Piotr Bukartyk.
Napisano 25 lutego 2023 - 12:09
Zniżki na komunikację publiczną regulują radni i uchwała danego miasta. Więcej informacji znajdziesz tutaj: http://www.niepelnos.../ledge/x/298746
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 25 lutego 2023 - 12:18
Napisano 25 lutego 2023 - 12:37
Jednym słowem nie ma sensu iść na komisję lekarska WASZYM zdaniem ?
Moim zdaniem nie. Utrata małego palca, tak jak utrata np. paliczka u dłoni, nie ma dużego wpływu na stan zdrowia. Można to zgłosić swojej firmie ubezpieczeniowej (o ile masz stosowne ubezpieczenie na zdrowie i życie), bo wtedy można przytulić konkretną sumę pieniędzy. Ale z małym palcem u stopy, raczej nie ma sensu zgłaszać się do Zespołu d/s orzekania o niepełnosprawności.
Inna sprawa, gdyby to był duży palec, on pełni ważną rolę przy poruszaniu się i przenosi znaczną część ciężaru ciała. Z małym, moim zdaniem, szkoda zachodu.
Pozdrawiam
Napisano 25 lutego 2023 - 14:10
Miałem ubezpieczenie VARTA na Niemcy bo to stało się w Niemczech i 25 dni spędziłem w szpitalu.Czyli uważasz że ubezpieczyciel powinien mi coś wypłacić?orientujesz się może w jakich widełkach są to kwoty.pozdrawiamMoim zdaniem nie. Utrata małego palca, tak jak utrata np. paliczka u dłoni, nie ma dużego wpływu na stan zdrowia. Można to zgłosić swojej firmie ubezpieczeniowej (o ile masz stosowne ubezpieczenie na zdrowie i życie), bo wtedy można przytulić konkretną sumę pieniędzy. Ale z małym palcem u stopy, raczej nie ma sensu zgłaszać się do Zespołu d/s orzekania o niepełnosprawności.
Inna sprawa, gdyby to był duży palec, on pełni ważną rolę przy poruszaniu się i przenosi znaczną część ciężaru ciała. Z małym, moim zdaniem, szkoda zachodu.
Pozdrawiam
Napisano 25 lutego 2023 - 15:34
Miałem ubezpieczenie VARTA na Niemcy bo to stało się w Niemczech i 25 dni spędziłem w szpitalu.Czyli uważasz że ubezpieczyciel powinien mi coś wypłacić?orientujesz się może w jakich widełkach są to kwoty.pozdrawiam
Wszystko zależy od tego, jaki pakiet został zawarty w umowie z ubezpieczycielem. Rozróżniamy pakiet ubezpieczenia: podstawowy, rozszerzony, grupowy, indywidualny i tak dalej. Jednak pobyt w szpitalu w czasie 25 dni, to spory okres i myślę, tutaj należy upatrywać szansę na odszkodowanie. Warta ma swoją infolinię, warto się z nimi skontaktować: https://www.warta.pl/kontakt
My możemy wróżyć z fusów, co do widełkowych kwot, ale to kompletnie nie ma sensu. Pozdrawiam, M.
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 25 lutego 2023 - 15:39
To zależy od tego, jaką miałeś polisę, najlepiej skontaktuj się z firmą ubezpieczeniową. Jeśli polisa obejmuje pobyt w szpitalu i trwały uszczerbek na zdrowiu, to jak najbardziej powinieneś coś z tego mieć. Ja mam ubezpieczenie w Uniqa, kiedy zachorowałem, po wyjściu ze szpitala skontaktowałem się z agentem ubezpieczeniowym, później dostałem odszkodowanie za każdy dzień spędzony w szpitalu, oraz za operację.
Napisano 26 lutego 2023 - 13:29
Napisano 28 lutego 2023 - 14:23
A czy orientujecie się jak będzie wyglądała sprawność po utracie tego palca ? . Macie może jakieś informacje o takich przypadkach
Pisałeś, że miałeś wypadek w Niemczech,zakładam że w niemieckiej firmie.Warto przeczytać to
- 3266 euro za infekcję stopy (OLG Düsseldorf, wyrok z dnia 13 grudnia 1990 r., sygn. akt 8 U 167/89).
- 17 948 EUR za częściową amputację palców u stóp (Sąd Rejonowy Monachium I, wyrok z dnia 26 września 2002 r., sygn. akt 19 O 15711/01) do
- 43 302 EUR za amputację najpierw palców u nóg, a następnie lewej podudzia (OLG Karlsruhe, wyrok z 25 listopada 1988 r., 10 U 102/88).
Źródło: https://www-anwalt-d...pl&_x_tr_pto=sc
Piotr Bukartyk.
Napisano 02 marca 2023 - 21:50
Możesz mieć problem z sexem
Napisano 03 marca 2023 - 14:51
Napisano 04 marca 2023 - 17:35
Możesz mieć problem z sexem
Byleby miał co innego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych