Witam wszystkich, mam oto taki problem siedzę na wózku od 17 lat złamany szyjnych C6 na co dzień używam cewników zewnętrznych, od jakiegoś czasu zaczęło się psuć trzymanie moczu podczas zakładania cewnika. Co to znaczy, próbując założyć cewnik i wycierając się ręcznikiem a później ręcznikiem papierowym, cały czas zbiera się mocz niestety zakładanie cewnika czasem trwa nawet półtora godziny. Oczywiście przed tymi czynnościami opukuje się i wszystko co z tym związane do jakiegoś czasu było wszystko w porządku, ale od dwóch lat coraz gorzej, lekarka przepisała mi jakieś tabletki ale niestety one nie pomagają, a zresztą chyba nie ma wiedzy nawet na ten temat, byłem tylko u rodzinnej, wiadomo nie jestem od wczoraj na wózku swoje już przesiedziałem może miał ktoś podobny problem i go rozwiązał?
Dodam, że zdarza się dni, że normalnie założę cewnik, czasem jest tak, że jest ogromna cofka penisa zostaje tylko fragment skóry i wtedy jest największy problem przy zakładaniu jakby zwieracze się cofały całkowicie w tył i po prostu nie trzymały proszę o poradę.
Dziekuje.