SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM
2 puszki tuńczyka * cebula * 1 ząbek czosnku * puszka pomidorów * czarne oliwki * parmezan lub inny ser żółty * sól, pieprz, bazylia, oregano, rozmaryn * makaron spaghetti
- pokrojoną cebulę z czosnkiem podsmażyć
- dodać rozdrobnionego tuńczyka, pokrojone pomidory i oliwki
- przykryć i podgotować około 15 min
- serwować do makaronu ugotowanego "al dente"
- udekorować ziołami i z wierzchu posypać startym parmezanem.
Spaghetti
Rozpoczęty przez
marder
, kwi 06 2004 23:23
2 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 06 kwiecień 2004 - 23:23
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
#2
Napisano 17 kwiecień 2004 - 14:04
SPAGHETTI ALL' AMATRICIANA
boczek *pomidory bez skórki z puszki * czosnek * oliwa z oliwek * sok z cytryny * parmezan * makaron — spaghetti
- boczek kroimy na małe plasterki, a ząbki czosnku kroimy na pół i wrzucamy wszystko na patelnię, dusząc na oliwie z oliwek
- Później wrzucamy pomidory, dodać sok z cytryny
- w międzyczasie gotujemy makaron
- kiedy sos jest gotowy, a makaron ugotowany, wrzucamy makaron na patelnię i przez chwilę mieszając wszystko razem podsmażamy
- na koniec posypujemy startym parmezanem
boczek *pomidory bez skórki z puszki * czosnek * oliwa z oliwek * sok z cytryny * parmezan * makaron — spaghetti
- boczek kroimy na małe plasterki, a ząbki czosnku kroimy na pół i wrzucamy wszystko na patelnię, dusząc na oliwie z oliwek
- Później wrzucamy pomidory, dodać sok z cytryny
- w międzyczasie gotujemy makaron
- kiedy sos jest gotowy, a makaron ugotowany, wrzucamy makaron na patelnię i przez chwilę mieszając wszystko razem podsmażamy
- na koniec posypujemy startym parmezanem
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
#3
Napisano 22 maj 2004 - 19:03
Spaghetti po Toskańsku
oliwa z oliwek * pół dużej pokrojonej w kostkę marchewki * pół filiżanki posiekanego selera naciowego * odsączona biała lub czerwona fasolka z puszki * makaron — kolanka * posiekana świeża natka pietruszki (niekoniecznie) * pomidory bez skórki z puszki albo świeże * drobno posiekana cebula * 2 ząbki wyciśniętego czosnku * parmezan * papryka słodka w proszku, bazylia, cukier, sól, pieprz
- Na oliwie poddusić cebulę, marchew i seler, pod koniec (by się nie spalił) dodać czosnek
- w garnku poddusić pomidory, dodając warzywka z patelni. Przyprawić.
- Dodać fasolkę i dusić aż wszystkie warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotować makaron "al dente".
- Kiedy sos jest gotowy, polać nim makaron, posypać pietruszką i startym parmezanem.
oliwa z oliwek * pół dużej pokrojonej w kostkę marchewki * pół filiżanki posiekanego selera naciowego * odsączona biała lub czerwona fasolka z puszki * makaron — kolanka * posiekana świeża natka pietruszki (niekoniecznie) * pomidory bez skórki z puszki albo świeże * drobno posiekana cebula * 2 ząbki wyciśniętego czosnku * parmezan * papryka słodka w proszku, bazylia, cukier, sól, pieprz
- Na oliwie poddusić cebulę, marchew i seler, pod koniec (by się nie spalił) dodać czosnek
- w garnku poddusić pomidory, dodając warzywka z patelni. Przyprawić.
- Dodać fasolkę i dusić aż wszystkie warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotować makaron "al dente".
- Kiedy sos jest gotowy, polać nim makaron, posypać pietruszką i startym parmezanem.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych