Przepis zaczerpnięty z bloga kulinarnego - sprawdziłam i ....rozkosz dla podniebienia
- 200 g marchewki
- 500 g cukini
- 3 czubate łyżki maki
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
- jogurt naturalny
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- opcjonalnie czosnek jeśli ktoś lubi
Warzywa (marchewkę i cukinie) umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać do nich jajka, mąkę,przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanej patelni placuszki o średniej grubości. z każdej strony do zarumienia.
Jogurt naturalny przełożyć do sosjerki, dodać sól, pieprz do smaku i opcjonalnie wyciśnięty ząbek czosnku oraz pokrojony szczypiorek. Wymieszać.SMACZNEGO !