Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Cudo z jajek na Wielkanoc


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 26 marzec 2013 - 11:46

Z ugotowanych jajek obcinamy "dupki". Do dobrego majonezu dodajemy swoje ulubione dodatki jak szczypiorek, koperek, groszek czy kawałki wędzonego łososia, lub kilka składników łaczymy. Dla koloru można dodać trochę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki. W małej ilości zimnej wody namaczamy żelatynę, licząc po ok. 3 łyżeczki na szklankę majonezu. Rozpuszczamy ( np. w mikrofali. Uwaga-kipi! ) i ostudzoną dokładnie mieszamy z majonezem. Do podłużnej foremki np. keksówki wylewamy ok. 1 cm majonezu, układamy rządek lub dwa jajek, zalewamy resztą majonezu tak, aby jajka były całkowicie pokryte . Pięknie dekorujemy, wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu wyjmujemy i kroimy w plastry. Zamykamy się w łazience i wszystko sami zjadamy, a gościom podajemy tradycyjne jajka w majonezie. Smacznego ! :D


  • 1

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych