Z ugotowanych jajek obcinamy "dupki". Do dobrego majonezu dodajemy swoje ulubione dodatki jak szczypiorek, koperek, groszek czy kawałki wędzonego łososia, lub kilka składników łaczymy. Dla koloru można dodać trochę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki. W małej ilości zimnej wody namaczamy żelatynę, licząc po ok. 3 łyżeczki na szklankę majonezu. Rozpuszczamy ( np. w mikrofali. Uwaga-kipi! ) i ostudzoną dokładnie mieszamy z majonezem. Do podłużnej foremki np. keksówki wylewamy ok. 1 cm majonezu, układamy rządek lub dwa jajek, zalewamy resztą majonezu tak, aby jajka były całkowicie pokryte . Pięknie dekorujemy, wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu wyjmujemy i kroimy w plastry. Zamykamy się w łazience i wszystko sami zjadamy, a gościom podajemy tradycyjne jajka w majonezie. Smacznego !
Cudo z jajek na Wielkanoc
Rozpoczęty przez
misshihi
, mar 26 2013 11:46
Brak odpowiedzi do tego tematu
#1
Napisano 26 marzec 2013 - 11:46
"W iskier krzesaniu żywem , materiał to rzecz główna.
Trudno najtęższym krzesiwem
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych