Składniki
- 4 żeberka wieprzowe
- 2-3 ząbki czosnku
- gałązka rozmarynu
- po pół pęczka szałwii i tymianku
( można zastąpić przyprawami z "paczki")
- 3 papryki
- oliwa
- sól, czarny i biały pieprz
-50 dag przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- szklanka bulionu
Przygotowanie:
Oliwę wymieszać z przyprawami i czosnkiem, przyprawić białym pieprzem i polać żeberka. Przykryć odstawić na 3 godziny.
Papryki pokroić na kawałki, cebulę w dużą kostkę.
Żeberka odsączyć. Rozgrzać w brytfannie część marynaty, podsmażyć mięso na ostrym ogniu. Osolić, wyjąć z brytfanny. Na tej samej oliwie podsmażyć paprykę i cebulę. Dodać bulion i koncentrat, przyprawić. Żeberka włożyć do warzyw dusić razem 40 minut.
- przepis na 4 porcje.
Duszone żeberka z papryką
Rozpoczęty przez
katte73
, gru 21 2011 19:33
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych