Morele w miodowym winie
J.Farrow
-750g dojrzałych moreli
-garść świeżego tymianku
-200g płynnego miodu
-300ml różowego lub białego wina
-2 łyżki soku z cytryny
Wyjmujemy pestki z moreli i dzielimy owoce na połówki. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st.C. W czystych słoikach upychamy morele do 2/3 wysokości, a pomiędzy owoce wkładamy gałązki tymianku, szczodrze. W garnku gotujemy wino, miód i sok przez 10 minut. Zalewamy syropem owoce, likwidujemy pęcherzyki powietrza w słoiku i pieczemy w słoikach przez 20 minut. Szybko zamykamy. Do deserów, lodów lub na podwieczorek.
Morele w miodowym winie
Rozpoczęty przez
Kornelia
, lis 01 2011 00:27
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych