Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Morele w miodowym winie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Kornelia

Kornelia

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisano 01 listopad 2011 - 00:27

Morele w miodowym winie
J.Farrow

-750g dojrzałych moreli
-garść świeżego tymianku
-200g płynnego miodu
-300ml różowego lub białego wina
-2 łyżki soku z cytryny

Wyjmujemy pestki z moreli i dzielimy owoce na połówki. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st.C. W czystych słoikach upychamy morele do 2/3 wysokości, a pomiędzy owoce wkładamy gałązki tymianku, szczodrze. W garnku gotujemy wino, miód i sok przez 10 minut. Zalewamy syropem owoce, likwidujemy pęcherzyki powietrza w słoiku i pieczemy w słoikach przez 20 minut. Szybko zamykamy. Do deserów, lodów lub na podwieczorek.
  • 0
Hakuna Matata


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych