Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Smażony żołty ser dodatek do obiadu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 10:56

pychota :) popieram tylko ze kaloryczne ale co tam :P
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#2 gosikgosik

gosikgosik

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 11:05

Na ser usmażony dodac sos tatarski - palce lizac
  • 0

#3 Minutka

Minutka

    Narrator

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2156 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 11:05

A z czym to dziewczyny jecie? Na kanapkę tez może być? :)
  • 0

#4 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 11:27

nie znalam innych wersji wyprubuje rowniez :P
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#5 tomaszek

tomaszek

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 827 postów
  • Skąd:wyspa Wolin

Napisano 06 listopad 2009 - 12:09

ser pleśniowy typu camembert lub brie można obtoczyć w jajku i w bułce tartej i też go uśmażyć,
  • 0
Eunuch i krytyk z jednej są parafi....obaj wiedzą jak trzeba-żaden nie potrafi. (Boy-Zeleński)

#6 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 12:17

Można zamiast żółtego sera obsmażyć pleśniowego typu brie lub cabernet dodając plasterek ananasa i sos żurawinowy..polecam jako wykwintne danie z lampką wina.

:)wiem tomaszku tu jest wersja z ananasem
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#7 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 10:34

podała mi ten przepis kolezanka
Kroimy zołty ser na plasterki ale nie cienkie i nie grube obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy oto koniec przepisu
życze smacznego:)
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#8 Patryk

Patryk

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 65 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 11:19

Można zamiast żółtego sera obsmażyć pleśniowego typu brie lub cabernet dodając plasterek ananasa i sos żurawinowy..polecam jako wykwintne danie z lampką wina.
  • 0

#9 Nika5

Nika5

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 463 postów

Napisano 06 listopad 2009 - 10:40

To jest super,często robię taki ser nawet na obiad z frytkami i surówką - pychota :)
  • 0
...Olsztyn kocham,moją małą Amerykę ...

#10 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3583 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 06 listopad 2009 - 20:03

Można jeszcze inaczej: ser owijamy plastrem szynki, obtaczamy w jajku, bułce i smażymy. Też palce lizać :)
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#11 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 10 listopad 2009 - 10:37

[quote name='marder]Można jeszcze inaczej: ser owijamy plastrem szynki' date=' obtaczamy w jajku, bułce i smażymy. Też palce lizać :)[/quote']
próbowałam nie jestem zachwycona tym przepisem
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#12 Patryk

Patryk

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 65 postów

Napisano 10 listopad 2009 - 10:44

Pomiędzy dwa plastry (1-centymetrowe) dokładam plasterek szynki lub świeżą, czerwona paprykę pokrojoną w drobna kostkę i obowiązkowo odrobinę posiekanego lub suszonego koperku :) następnie obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na głębokim tłuszczu. Czesi to uwielbiają.
  • 0

#13 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 13 listopad 2009 - 12:27

[quote name='Patryk]Pomiędzy dwa plastry (1-centymetrowe) dokładam plasterek szynki lub świeżą' date=' czerwona paprykę pokrojoną w drobna kostkę i obowiązkowo odrobinę posiekanego lub suszonego koperku :) następnie obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na głębokim tłuszczu. Czesi to uwielbiają.[/quote']
nie wiedziałam ze tak sie czasem jada w Czechach ciekawe
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#14 Nika5

Nika5

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 463 postów

Napisano 13 listopad 2009 - 18:57

Oj Ludziska - tyle fajnych wersji,że nie mogę wyrobić z wypróbowywaniem :D
  • 0
...Olsztyn kocham,moją małą Amerykę ...

#15 sith

sith

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 324 postów

Napisano 13 listopad 2009 - 21:40

A ja kocham kotleciki serowe :cool:
  • 0
Istnieje tylko jeden rozsądny powód by wejść w paszczę Śmierci: żeby ukraść mu złote zęby.

#16 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 15 listopad 2009 - 14:41

A ja kocham kotleciki serowe :cool:

mozesz podac przepis??
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych