Sałatka:
mix sałat (w tej konkretnej sałatce: sałata zielona i czerwona, roszponka, szpinak, rukola)
kiełki fasolki mung
siekane w słupki migdały
sok z cytryny
olej (np. lniany)
do smaku: cukier, sól, mielony len (cokolwiek się lubi)
Ryba:
Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę, przyprawiamy (tym razem sól ziołowa, papryka słodka, len i suszone żurawiny, które dają słodkawy smak), polewamy olejem i nakrywamy folią, żeby ryba się nam nie spiekła.
Pieczemy 20 minut, 180 stopni.
Sos:
jogurt naturalny
sos 1001 wysp Kotanyi
Mieszamy i odstawiamy do lodówki, żeby się przegryzło.
Ryż z warzywami – kupiony w Piotrze i Pawle, gotowy.
Ponieważ ryż jest sam w sobie ostry (curry), podobnie sos jogurtowy, sałatka powinna być wyraźnie słodkawa, dla przeciwwagi. Same żurawinki, mimo że słodkie, mogą zginąć w morzu smaków ostrych.
Smacznego!
Jak zrobić obiad z tego, co mamy w Piotrze i Pawle :-)
Rozpoczęty przez
Daga
, cze 09 2009 16:38
3 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 09 czerwiec 2009 - 16:38
Daga
#2
Napisano 14 lipiec 2009 - 15:39
Daga a jak sie nie ma Piotra i Pawła to może być biedronka albo z realu(a)
#3
Napisano 14 lipiec 2009 - 16:24
Jak tam znajdziesz wszystkie składniki, to czemu nie. :-)
Daga
#4
Napisano 06 styczeń 2010 - 11:23
a moze U PIOTRA I PAWLA
wole swieze prosto z targu
wole swieze prosto z targu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych