Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

C H L E B typu KR-IRL, to APOGEUM; E N E R G I I !!.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pedro

pedro

    Narrator

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1462 postów

Napisano 16 październik 2009 - 20:54

Widzę temat Montignac-a :) a więc też zabiorę głos, bo go stosowałem, potem przerwałem, ale lada dzień wracam do niego. Napiszę tak, jak się stosujesz do niej naprawdę działa i się chudnie, dodatkowo przynajmniej ja czuję się świetnie. Co zauważyłem to zasługa wyeliminowania głównie węglowodanów. Naprawdę jak ktoś lubi spędzać czas w kuchni ta dieta nie jest "ograniczająca" można wcianać dużo ale odpowiednio przygotowane, z odpowiednich produktów, co oznacza nie jest tanio. Fakt faktem, chudnie się i czuje się świetnie, mogę potwierdzić to ja i moja żona, tyle że jak każda dieta - jak jej nie trzymasz zaczynasz tyć, no z tym że tu nie zauważam efektu jojo. Zresztą, sam to Montignac przyznaje, to nie tyle dieta co sposób życia. Co do jedzenia, to naprawdę można się obżerać ale nie wolno łączyć np. tłuszczy z węglowodanami, cukier - tylko fruktoza, mąki jak już to grubego przemiału itd. a więc dieta jak dieta, jak ktoś ma silną wolę to super sprawa, ale jak ktoś chce tylko "sezonowo" chudnąć to chyba każda da mu ten sam efekt z tym wyjątkiem, że w tej można naprawdę wiele i różnorodnie (jak ma się czas kombinować), no i (przynajmniej ja) nie zauważam jojo.
  • 0
Pozdrawiam
Pedro

#2 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 19 marzec 2009 - 21:26

CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki).

KASZĘ jaglaną __400g. oraz RYŻ biały lub brązowy, również __400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut.
PRZYPRAWY to__: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE__: Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI
i CUKRZYCY typu 2.

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
_ADRES_______: usunięto! :lol:

Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki,
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. __CHLEB typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
tzw. __NISKIE węglowodany.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
__GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

UWAGA: Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu.
Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
__CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw.
NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany, niezdrowe dla człowieka.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody.
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.
P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach.
O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania.
Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !! *
  • 0
REALIA.

#3 Kicia

Kicia

    Narrator

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 postów
  • Skąd:Warszawa-Targówek

Napisano 19 marzec 2009 - 23:57

Według opisu na stronie, którą podajesz, wynika, że mamy jeść wyłącznie ten "chlebek" i nic więcej... Sorki, ale to bez sensu...
  • 0
Bądź jak ptak, który, gdy siada na gałęzi zbyt kruchej, czuje, jak spada, lecz śpiewa dalej, bo wie, że ma skrzydła.
Victor Hugo

#4 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 20 marzec 2009 - 12:37

[quote name='Kicia]Według opisu na stronie' date=' którą podajesz, wynika, że mamy jeść wyłącznie ten "chlebek" i nic więcej... Sorki, ale to bez sensu...[/quote']
ODPOWIEDŹ:

__Chleb typu KR-IRL, jako chleb jest jedynym najbardziej zdrowym, CHLEBEM, przecież.
Natomiast pozostałe składniki pożywienia człowieka, CO OCZYWISTE !!, to chude mięsa, ryby, owoce morza, zboża, wszystkie owoce i warzywa.

I do takiego pożywienia chlebem najzdrowszym jest oczywiście chleb nie z MĄKI ( bo otyłość i cukrzyca typu 2), ale chleb z kaszy oraz ryżu. Ekspertami są Chińczycy 1,2 mld ludzi, również Hindusi 900 mln.

Pozostałe składniki pożywienia człowieka, oprócz chleba NATURALNIE, najlepiej ujmuje klasyfikacja wg tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. :cool:
Nie mylmy oczywiście z tzw. INDEKSEM GLIKEMICZNYM, W KTÓRYM tj. tabele z IG jest ok. 30% RAŻĄCYCH błędów, oraz nieprawd biologicznych.

Takich błędów NIE zawierają tabele IŻ, ponieważ klasyfikacja produktów wg IŻ została dokonana na podstawie wyników setek przeróżnych badań laboratoryjnych: kategorie białek, tłuszczów, jakości węglowodanów, zawartości toksyn tzw. pełna identyfikacja produktów spożywanych przez człowieka.
Każdy kto korzysta z tabel produktów wg IŻ, tj. INDEKS ŻYWIENIOWY, odczuwa wyraźną poprawę własnego stanu zdrowia, a jest to WAŻNE.

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH E. R.
P. S. Odżywianie samym chlebem jest przedstawiane CZASAMI przez niektórych publicystów wyłącznie w kategoriach symbolicznych, a nie doradztwa żywieniowego, co jest oczywiste.
  • 0
REALIA.

#5 Kornelia

Kornelia

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisano 02 październik 2009 - 11:17

Przepraszam bardzo, ale niejaki Pan Michel Montignac jest jednak zwolennikiem Indeksu Glikemicznego - i również opierał wyniki na podstawie badań swoich, oraz innych doświadczonych osób, a jego Metoda została opracowana dla osób ze schorzeniami serca - więc jedzenie według niej jest bardzo zdrowe.
Każdy będzie się upierał przy swoim, ja się cieszę, że Metoda Montignaca jest zdrowa, najadam się, chudnę i mam dużo energii.
  • 0
Hakuna Matata

#6 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 02 październik 2009 - 12:24

Przepraszam bardzo, ale niejaki Pan Michel Montignac jest jednak zwolennikiem Indeksu Glikemicznego - i również opierał wyniki na podstawie badań swoich, oraz innych doświadczonych osób, a jego Metoda została opracowana dla osób ze schorzeniami serca - więc jedzenie według niej jest bardzo zdrowe.
Każdy będzie się upierał przy swoim, ja się cieszę, że Metoda Montignaca jest zdrowa, najadam się, chudnę i mam dużo energii.

__PODPOWIEDŹ:
IŻ1.
Przy problemach z odżywianiem, przy zwalczaniu otyłości, również cukrzycy typu 2, niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. :lol:

Tabele te opracowali naukowcy z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie:
INSTYTUT IRL KRAKÓW. :cool: Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej.

Zobacz też:
Usunięto!

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
  • 0
REALIA.

#7 Jerychonka

Jerychonka

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 93 postów

Napisano 02 październik 2009 - 23:16

Hej, Emilia Roken
Czyta sie te Twoje wpisy jak bajki dla niegrzecznych dzieci.
A Ty sama jestes lepsza od tej "panny Krysi" z piosenki Mlynarskiego co "krolowala na turnusach nie od dzisiaj".
Twoimi wpisami o chlebku jest zasmiecony caly net. Nie znajdzie sie jednego forum czy tez bloga zebys sie Ty tam nie pojawila, zawsze pod innym nikiem.javascript:insert_text(':cool:',%20'');
Masz zdrowie.
A jak przeczytalam o tym ze chlebek (autor? instytut? moze Ty sama?) jest zgloszony na rok 2010 do nagrody Nobla to myslalam ze pekne ze smiechu.
Nie latwiej jest zglosic sie na forum jawnie i zareklamowac swoje produkty (ksiazki?, czasopisma?, gazety?).
Musi to byc tak po tajniacku?
Mysle ze osoby z naszego forum nie daly sie nabrac. A Ci co maja cukrzyce to dalej trzymaja sie zalecen swoich lekarzy.
Wiesz, tak wlasciwie to dieta Montignac jest uznana w bardzo wielu krajach i bardzo dobrze sprawdzona, skuteczna i nieszkodliwa.
Bo Twoj chlebek zawierajacy kasze jaglana o IG 73 i ryz o IG 70 to jakos nie bardzo nadaje sie dla cukrzykow.
  • 0

#8 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 03 październik 2009 - 10:47

Benny Hill: 1a.
__PODPOWIEDŹ:

Jest to przepis na PROSTY, a zarazem fenomenalny w swej OCZYWISTOŚCI chleb, powtórzę: przepis na chleb; nie z szkodliwej dla zdrowia MĄKI, lecz z kaszy i z ryżu, powtórzę z kaszy i z ryżu.
Produkt dla każdego człowieka PROZDROWOTNY, powtórzę dla każdego człowieka zdecydowanie produkt prozdrowotny, co potwierdzi niewątpliwie, Twój __LEKARZ rodzinny.

Jeżeli uważasz, że ten przepis to początek zawodów w OPLUWANIU się nawzajem, i pokazywaniu ANTYKULTURY, to zbłądziłeś, lub raczej się zwyczajnie pomyliłeś.
Przeczytaj jeszcze raz DWUKROTNIE dla pewności, a spostrzeżesz że chodzi o KASZĘ i o RYŻ też chodzi.

Zauważ, że w tym przepisie KASZA jest na pierwszym miejscu, podpowiem Ci: NIEPRZYPADKOWO !!
Są to bowiem tzw. __NISKIE węglowodany, oraz __GLUKOZA naturalna; niezbędna dla naszego mózgu.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, NIKT go nie piecze, NIKT na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH :lol::cool:
  • 0
REALIA.

#9 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 19 czerwiec 2010 - 10:57

Zastanawiam się, ile jeszcze razy będziesz zaśmiecać nasze forum.
Otrzymujesz drugie ostrzeżenie. Trzeciego nie będzie.
Admin

  • 0
REALIA.

#10 grubby77

grubby77

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 585 postów

Napisano 19 czerwiec 2010 - 18:37

Jarek Chlebek z Gdanska moze byc czy ktos go znal z Mielnicy?
  • 0
"NIE MA kaleki; JEST CZŁOWIEK"-Maria Grzegorzewska zPIPS=WSPS teraz APS

#11 EmiliaROKEN

EmiliaROKEN

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 31 grudzień 2010 - 20:45

AKTUALIZACJA 2011.

CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy).
1. TEMAT.
CHLEB. Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki). :D

KASZĘ jaglaną __400g. oraz RYŻ biały lub brązowy, również __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE KASZA I RYŻ (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.

DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. KASZĘ Z RYŻEM WRAZ Z OTRĘBAMI:
Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!

WAŻNE:
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. :P

TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.

PLUSY:
CHLEB typu KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB typu KR-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu, niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody.
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach. O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to OCZYWISTOŚĆ !!

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. :cool:

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***  OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
Każdy CHLEB-IRL tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).
  • 0
REALIA.


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych