4 jajka, 0,5 szklanki cukru, 0,5 szklanki maki ( biszkopt lepiej jednak zrobic swoj sprawdzony, bo ten jest bardziej cienki)
MASA
1 serek Mascarpone wymieszac z 6 lyzkami adwokata. 0,375 smietanki 30% ubic z cukrem ( 5 lyzek), dodac serek i lekko wymieszac ( ja daje smietanke 36%, ale 500ml)
NASĄCZENIE:
1 lyzka kawy rozpuszczalnej na 1 szklanke wody, dodac do tego pol zapachu migdalowego i 4 lyzki spirytusu ( j a dodaje tez likier amaretto, tak do smaku, na oko)
aha, a adwokata do kremu tez daje wiecej, zeby bylo mocniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRZYGOTOWANIE:
Biszkopt podzielic na 2 czesci. Pierwsza nasazyc 0,5 szklanki kawy, wylozyc 0,75 masy i przykryc druga czescia biszkopta, posmarowac reszta masy. Wstawic do lodowki, a po ok. 2 godzinach posypac kakao.
W wersji prostszej ( mojej ulubionej ), zamiast biszkopta mozna dac biszkopty do tiramisu z