Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

KARKÓWKA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 india

india

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 117 postów

Napisano 22 wrzesień 2005 - 09:51

1 kg. karkowiny bez kości,1/2 kg. pieczarek,1 duży seler ,2 cebule


SOS:
-4 łyżki cukru
-5 łyżek magi
-7 łyżek wody
-5 łyżek octu 10%
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego

Wszystkie skladniki sos wymieszać.

Karkówke pokroić w plastry,obtaczać Vegetą (mozna też rozbić,zależy od mięsa) i obsmażyć na oleju.Nastepnie podsmażyć pieczarki,cebulę pokroić w drobną kostkę -zeszklić na oleju.Seler obrac i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na dno naczynia w którym będziemy piec karkówkę wysypujemy starkowany seler,nastepnie ukladamy obsmazone plastry mięsa,wsypujemy na to pieczarki i cebulę.Polewamy zrobionym wczesniej sosem i pieczemy w piekarniku ok. 1 godz.

Życze smacznego :) :) :)
  • 0
"Ludzkie ambicje są niczym kometa - może pięknie jaśnieć, ale potrafi zniszczyć świat"


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych