1 kg. karkowiny bez kości,1/2 kg. pieczarek,1 duży seler ,2 cebule
SOS:
-4 łyżki cukru
-5 łyżek magi
-7 łyżek wody
-5 łyżek octu 10%
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Wszystkie skladniki sos wymieszać.
Karkówke pokroić w plastry,obtaczać Vegetą (mozna też rozbić,zależy od mięsa) i obsmażyć na oleju.Nastepnie podsmażyć pieczarki,cebulę pokroić w drobną kostkę -zeszklić na oleju.Seler obrac i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na dno naczynia w którym będziemy piec karkówkę wysypujemy starkowany seler,nastepnie ukladamy obsmazone plastry mięsa,wsypujemy na to pieczarki i cebulę.Polewamy zrobionym wczesniej sosem i pieczemy w piekarniku ok. 1 godz.
Życze smacznego
KARKÓWKA
Rozpoczęty przez
india
, wrz 22 2005 09:51
Brak odpowiedzi do tego tematu
#1
Napisano 22 wrzesień 2005 - 09:51
"Ludzkie ambicje są niczym kometa - może pięknie jaśnieć, ale potrafi zniszczyć świat"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych