Sernik z kruszonką
10 dag. rodzynek
rum
50 dag. mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
aromat pomarańczowy
40 dag. curku
5 jajka
3 cukry waniliowe
proszek do pieczenia
25 dag. masła
puszka mandarynek
1 kg. białego sera
Rodzynki namoczyć w rumie. Zrobić kruszonkę z masła, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i jajka. Na spód tortownicy wsypać 3/4 kruszonki i docisnąć.
Utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem. Dodać rodzynki, rum i mandarynki.
Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie, posypać resztą kruszonki. Piec przez półtorej godziny w temp. 175 st. Wyłączyć piekarnik, pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut.
SMACZNEGO!
Sernik z kruszonką
Rozpoczęty przez
Minutka
, mar 25 2005 19:35
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych