Danie z wątróbek i mięsa mielonego
40 dkg. wątróbek drobiowych
40 dkg. mięsa mielonego
2 duże cebule
Cebule pokroić i udusić na oleju, następnie przełożyć ją do rondla, w którym będzie danie przygotowywane. Drobno pokrojoną wątróbkę poddusić na oleju, w którym duszona była cebula.
Przełożyć wątróbkę oraz surowe rozdrobnione mięso mielone do rondla i dusić.
Dodać rozmaryn (ewentualnie bazylię), sól i pieprz do smaku.
Można dodać trochę wody i sosu sojowego.
Włożyć koncentrat pomidorowy wg. smaku.
Podawać z grubym makaronem.
wątróbki drobiowe i mięso mielone-ciekawe połączenie
Rozpoczęty przez
Difra
, sty 12 2005 15:06
Brak odpowiedzi do tego tematu
#1
Napisano 12 styczeń 2005 - 15:06
Pies szczeka- karawana idzie dalej!
"Albo jest idealizm, albo jest materializm, albo nie ma ku.wa nic śmiesznego" [W.Dymny]
"Albo jest idealizm, albo jest materializm, albo nie ma ku.wa nic śmiesznego" [W.Dymny]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych