Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A

Pogrzebcie proshę w sobie i pochwalcie się co macie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2004 - 12:45

(H) :twisted
moi kochani(-dzień bez wazeliny dniem straconym,hi)jestem tu od półtora miesiąca i chciałabym trochę bardziej Was poznać,chciałabym żebście zechcieli napisać tu jacy jesteście,co lubicie robić,czego nie lubicie,jakie macie cele w życiu i jakie sposoby na zły humor.
Potraktujcie to trochę jak wyzwanie,zatrzymajcie się i zastanówcie się co Was wyróżnia od innych,co Was w sobie denerwuje a co Wam się podoba;jeśli zechcecie się z tym podzielić na forum to będzie mi miło.
Sama ostatnio stanęłam przed wyzwaniem opisania/określenia siebie i było mi cholernie ciężko,bo odnalazłam a sobie same skrajności.

ps Konwencja dowolna -może być wypracowanie ,może być wyliczanka
Jeżeli za dużo pytań to wybierzcie jedno.
  • 0

#2 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2004 - 17:06

dobra no to zacznę...
co lubię?

lubię pić powoli kawę,lubię czekoladę jogurtową,makaron z truskawkami i ze śmietaną,lubię czokapiki(płatki czekoladowe),pieczone ziemniaki i skwarki, nie lubię bakalii,nie lubię jajek na miękko i pomarańczowych skórek na pączkach, :evil: i jeszcze warzyw w zupie,toleruję jedynie marchewkę,aaaaaaa no i nienawidzę wręcz- mleka.
śledziami w oleju nie pogardzę ,co innego w occie tych nie znoszę.

lubię mocną muzykę,wywlekającą brudy świata,no ale lubię też dźwięki subtelne i nostalgiczne ocierające się o poezję śpiewaną.

lubię czytać bajki ,wzruszające i proste opwiastki ale też twardą literaturę nie przebierającą w słowach.

lubię kolorowe skarpetki ,pluszowe misie i kolorowe kredki

Jestem naiwna ,pretensjonalna,niezdecydowana często ,przewrotna,chłodna,nieprzytulna i skryta...

nie lubię się tłumaczyć,spóźniać i gotować

nie potrafię dojść z sobą do ładu,jestem poplątana... :?
  • 0

#3 marder

marder

evil admin

• Administrator
  • 3626 postów

Napisano 24 październik 2004 - 17:20

Czego nie lubię? Nie lubię brokuł, szpinaku, brukselki i kalafiora - poza tymi warzywami jem wszystko co przede mną nie ucieka, lub też jeśli ucieka, to co jestem w stanie dogonić.

Muzyka: prócz techno, rapu i disco polo, słucham wszystkiego. Szczególnie cenię jazz, blues oraz niektórych kompozytorów muzyki klasycznej.

Ksiązki... to zbyt szeroki temat, aby omówić to w jednym poście :lol: napiszę więc tylko tyle: dużo czytam...

Jaki jestem? hmmmm... tu chyba powinni się wypowiedzieć inni :P
W każdym razie, nie cierpię niepunktualności, niesłowności, bigoterii i hipokryzji.
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.

#4 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2004 - 09:11

lubię brokuły,bruxelke i kalafiora.
szpinaku nigdy nie próbowałam nawet-to dlatego że nie byłam w przedszkolu
moi znajomi opowiadali mi o swoich traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa związanych ze szpinakiem no i skutecznie mi to obrzydzili.Przecież na sam widok tej zielonej brei chce się wymiotować a co dopiero to jeść?!a fu

Muzyka...tchno też odpada,rapu już chyba nie ma -teraz jest hip-hop,którym nie gardzę
disco -polo? teżjuż dawno nie słyszałam "majteczek w kropeczki"-to jeszcze żyje?
jazz tak ,blues mnie denerwuje,muzyka klasyczna-byleby nie w filcharmoni

Jaki jestem? hmmmm... tu chyba powinni się wypowiedzieć inni

a ja uważam że najlepiej jest samemu siebie znać,próbować poznać,- bo wtedy można w świadomy sposób kierować swoim życiem np.,choć owszem zdanie innych też się liczy.
  • 0

#5 Baba

Baba

Sufler

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 499 postów

Napisano 25 październik 2004 - 10:25

Nie znacie się szpinak jest mniam!!!!!!!!!!! Ale brokuły są beee, masz racja Marderku. Ale największe tortury to zjedzenie flaków, móżdżku i wątróbki, to jest poprostu nie do przebycia. Nie lubie się spóźniać i nie toleruje tego u innych. A kuchnia może być dla mnie tylko po to, żeby zrobić sobie kawę. Niestety musze do niej zaglądać częściej :( Jestem naiwna, często nie potrafie powiedzieć zwykłego słowa nie. Kocham wszystko, co ma cztery łapy ( no z wyjątkiem tych malutkich i tych co pod lupą trzeba szukać, albo pod mikroskopem). Lubie słodycze, co widać po moim wyglądzie :oops: Muzyka każda, byle spokojna cicha i nastrojowa. Umiem posługiwać się słowami dziękuje i przepraszam. I mam poważną wado-zaletę, jestem romantyczką. To tyle, może jeszcze sobie coś przypomne. Miłego dnia.
  • 0
Nawet siwa może być szczęśliwa

#6 marder

marder

evil admin

• Administrator
  • 3626 postów

Napisano 25 październik 2004 - 17:27

Baba napisała:

Nie znacie się szpinak jest mniam!!!!!!!!!!!

Nie mogę się z tym zgodzić :twisted: :twisted:
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.

#7 Gość_kuba_*

Gość_kuba_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2004 - 20:37

ja też nie.....
  • 0

#8 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2004 - 20:40

A kuchnia może być dla mnie tylko po to, żeby zrobić sobie kawę.

o tak...ewentualnie żeby odpalić papierosa ;)
  • 0

#9 Mała

Mała

Gawędziarz

• Przyjaciele
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 961 postów

Napisano 26 październik 2004 - 07:48

Od czego zacząć??Zacznę od jedzenia prościej-nienawidzę marchewki,buraków gotowanego mleka (kożucha),żeberek,ziemniaki zbyteczna bulwa :D :D :D i wszystkiego co w pożywieniu tłuste :x Bardzo lubię szpinak( podpisuję się pod Madzią),kapustę wigilijną, śledzie i grzyby oprócz tego jugurty a reszta na zasadzie - może być, zjem.
Jaka jestem? Szalona powiedzmy :) zakęcona chwilami jak słoiczek,wrażliwa,towarzyska myślę- w czterech ścianach bym zwariowała.Dużo mówię...jak katarynka :oops: :-P Boli mnie krzywda ludzka i jeśli tylko jestem w stanie staram się pomóc.Z drugiej strony potrafię być pyskata,uparta jak wół (to po tatusiu - Całuski Tatko kocham Cię (cmok)) i nigdy się nie podaję.Odpada chamstwo i egoizm. Co do muzyki:nie słucham disco polo i heavy metalu jeśli chodzi o muzykę poważną jestem na nią zbyt nerwowa zostaje pop i soul.Reszta jest milczeniem... :D :D :D
  • 0
Każda chwila, która mogłaby być wykorzystana lepiej, jest stracona.

#10 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2004 - 20:27

Jaka jestem? zakęcona chwilami jak słoiczek,D :D :D

zakręcona jak słoiczek...a czego?

ps też bywam weką,sama się zakręcam a potem nie umiem się otworzyć i potrzeba naprawdę silnej ręki żeby coś ze mnie wydostać .Ale jak już się otworzy słoiczek to dżemik jest taki że palce lizać... ;) :D
  • 0

#11 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2004 - 07:40

mi wrózka powiedziała, że za dużo myślę :-D
  • 0

#12 mlekovitka

mlekovitka

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 235 postów

Napisano 27 październik 2004 - 09:36

hmm lubie ....lubie zyc ...romantycznie... :D tzn: dostawac kwiaty i wiersze od ukochanego,chodzic na spacery za rączke,przylulac sie i siadac na kolanach :D :oops: lubie byc zakochna bo ten stan sprawia ze czuje iz mge wszystko...

lubie pizze, i coca-cole :D polskie piosenki -( min.teksty Agnieszki Osieckiej)bo wazne sa dlamnie slowa...a nie tylko bum bum...a nie znam na tyle dobrze angielskiego aby moc chlonac zagraniczne piosenki...lubie zakupy i wydawaniw pieniedzy :D lubie filmy na faktach aautentycznych,oraz programy dokumentalne
lubie kreskowke "EPOKA LDOWCOWA" :D komedie Bareji...kabarety OTTO.MORALNEGO NIEPOKOJU,ANI MRU-MRU,TEY-A,uwielbiam Laskowika i Smolenia...aha i Cezarego Pazure,Bogusia Linde...i Krystyne Jande

lubie ...Mazury...piekną przyrode, zachody slonca i Augustowskie noce :P,lubie samotne spacery po molo i rozmyslanie ,kontemplowanie,

lubie pic goracą cherbate z rodzinka gdy za oknem burza sniezna...czuje sie wtedy ...tak bezpiecznie i cieplo :oops:

nie lubie.......siebie ,swego charakteru,swej nadwrazliwosci ....i kreskowki. ..shrek :D
  • 0
hmm ...ja tu bylam,na czatku i forum"grzeszylam"...az ..w koncu sie zmylam..16.01.2005r ;D

#13 mlekovitka

mlekovitka

Podpowiadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 235 postów

Napisano 27 październik 2004 - 09:48

aha i nie lubie kupywac sprzetow typu,magnetofon ,tv,lub komp...bo zawsze trafi mi sie z jakas wadą... to jes jakies fatum :twisted: teraz czekam na na monterow bo mi klawiatorka i myska bezprzewodowa szwankuje...a ze jest na gwarancj pewno zabiorą ja do serwisu i bede bez komp..jakis czas ...nie lubie byc bez kompa :twisted:
  • 0
hmm ...ja tu bylam,na czatku i forum"grzeszylam"...az ..w koncu sie zmylam..16.01.2005r ;D

#14 Monia74

Monia74

Narrator

• Moderator
  • 1472 postów

Napisano 27 październik 2004 - 12:27

Co mam... :?:
Mam dpm i staram się nie poddawać i mam upór, który mi w tym pomaga.
Mam marzenia i pasję; czasem mam zły humor i świat wydaje mi się dżunglą, w której zaraz mnie coś lub ktoś połknie...
Mam wspaniałego mężczyznę, bez którego niewiele w życiu miałoby sensu, przy którym zaczęłam w pełni smakować życie...
Mam swoje książki, które są ucieczką w świat fantazji lub wiedzy (w zależności, co czytam :-D )
Lubię wiosnę, lubię jeść lody truskawkowe z kimś wyjątkowym i tuptać z Nim przez park, ulicę lub obojętnie co byleby czuć Jego silną dłoń w swojej.
Lubię się śmiać... Czasem płakać na łzawym filmie...Lubię marzyć i dążyć do tego, by marzenie stało się rzyczywistością.
Lubię przy kawie poplotkować z przyjaciółką albo usłyszeć słowa prawdy o sobie.. Lubię też wypić kawę z mamą nawet w milczeniu...
Lubię szum morza i dotyk piasku pod stopami... Lubię słuchać ludzi, bo każdy człowiek ma jakąś historię do opowiedzenia.
I jeszcze lubię.... Ale niech to zostanie tajemnicą....
  • 0

#15 ***magda***

***magda***

Mruk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 115 postów

Napisano 31 październik 2004 - 01:54

Zacznę od "kuchni" - lubię jeść :-D . Prawie wszystko.Uwielbiam śledzie :!: :!: :!: Szpinak, brokuły, kalafior, wszelkie wynalazki sojowe - uwielbiam! Co niektórych zgorszę jeszcze bardziej :D -lubię flaczki, wątróbkę(szczegónie z królików, tak, tak -z tych milutkich króliczków, które za życia mają puszyste futerko :twisted: ). A pasztet z królika jest suuuper! Ostatnio mój facet przekonał mnie nawet do...golonki. Całkiem dobre :)
Raczej nie przekonam się do tatara :?
A tak w ogóle to jestem...
Romantyczką(.......)
Egoistką(choć wstępuje we mnie :twisted: gdy widzę krzywdę dzieci, starszych osób i zwierząt) Gdyby ktoś zrobił coś złego mojemu Rudusiowi... (strzal)
Zazdrośnicą :oops: -jestem strasznie zazdrosna :oops: Czasem wiem, że to głupie, ale :evil: :oops:

Lubię poznawać ludzi, obserwować ich.
Bardzo lubię czytać.
Uwielbiam długo spać :) (w weekendy, bo praca inaczej nie pozwala :D )

aaa...i już nie będę nic pisać o sobie, bo ......nie potrafię :?
Trudno. Bardzo trudno jest mi pisać o tym jaka jestem :?
Myślę, że najbardziej trafne opinie mogą wydawać osoby, które są obok. One potrafią (obiektywnie , bądź nie) opisać kogoś.

p.s. gdyby ktoś chciał wziąć "pod lupę" moją wrażliwość na krzywdę zwierząt - nigdy nie widziałam jak królik zamienia się w pasztet z królika i nie chcę widzieć. Po prostu lubię pasztet z królika. I tyle :D
  • 0
...a ten amor, to człowiek
widziałam jak płakał.

#16 Macin

Macin

Mruk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 93 postów

Napisano 31 październik 2004 - 18:28

To jest trudne :D , ale sprubuje napisać coś na swój temat!!
Jestem dość wygadanym młodzikiem :D , który nienawidzi wręcz słuchać hiphopu i techno!! Zato wolę posluchać wszystkiego co wpada w ucho (jestem fanem łez i iry) :D
Nie jestem zbytnio wybrednym bo jadam wszystko poza czarną polewką :D
Najlepszą rzeczą w życiu wg mnie jest przyjaźń bo bez niej czl,owiek nie ma po co żyć!
  • 0
Radio GOLD - Tylko złote przeboje!!

#17 Monika Frąk

Monika Frąk

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 46 postów

Napisano 01 listopad 2004 - 21:41

nie wiem czy dobrze zrozumialam temat ale mamy sie pochwalic co mamy..... no wiec ja pogrzebalam w sobie i znalazlam..... mam chyba wszystko.... wspaniala rodzine , kochajacego meza , piekne madre wspaniale o cudownych serduszkach trzy coreczki, mam dom ktory kupilismy z mezem dzieki pomocy naszym rodzicom, co sie okazalo dla nas zbawienne po moim wypadku jak zostalam skazana na wozek inwalidzki.... mam grono przyjaciol ktorzy nigdy nas nie opuscili w ciezkich chwilach tylko nas wspierali i pomagali jak tylko umieli.... mam dobre sece pelne milosci ktora moglabym obdarowac caly swiat .... mam tez nieraz depresje ale to inny temat i jestem czasem nieznosna,.... mam chyba niesamowite szczescie w zyciu bo udalo mi sie przezyc tragiczny wypadek ..... maz mnie nie zostawil jakto niektorzy przewidywali i moja rodzina jest cala i bardzo szczesliwa,.... i nie bede pisala wiecej zeby nie wyszlo ze jestem idealna bo borykam sie z tyloma problemami ze szkoda czasem gadac i myslec o tym bo glowa mala
  • 0
smutki i tragedie przychodza i odchodza; są jednak zawsze powodem dla męstwa .

#18 Monika Frąk

Monika Frąk

Milczek

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 46 postów

Napisano 02 listopad 2004 - 09:05

Ja poprostu umiem cieszyc sie zyciem i docenic to co mam a reszta jest niewazna.....
  • 0
smutki i tragedie przychodza i odchodza; są jednak zawsze powodem dla męstwa .

#19 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2004 - 12:11

Czytając to co napisałaś Moniko doszlo do mnie(poraz kolejny) jak ważni są w naszym życiu ludzie.Człowiek,który mówi że dobrze mu samemu i nie potrzebuje wkół siebie stadka-chyba tak naprawdę nie wie co mówi .Chyba nie jest możliwe samemu podnieść się po takiej tragedii jak np.-wypadek.Nie sądzę żebyś napisała takie słowa:

Ja poprostu umiem cieszyc sie zyciem i docenic to co mam a reszta jest niewazna.....

gdybyś była sama...
pozdrawiam cieplutko.
  • 0

#20 Gość_konto_skasowane_*

Gość_konto_skasowane_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2004 - 12:53

To i moze ja się otworze.... :D
Nie lubie bananów :x , placków ziemniaczanych. (M) ..pustych ludzi...sterydziarzy ( (strzal) nadmuchiwanych panów)..nudziarzy..chamstwa... niepunktualności....braku tolerancji. (non) ..iiiiii jeszcze wielu wielu innych zeczy...
Lubie- (spin) . lody malinowe...czekolade z chrupkami... niebanalnych ludzi którzy maja coś ciekawego do powiedzenia , jesień ,wiosne.... śnieg....uwielbiam latac po sklepach , lubie się dobrze ubrac ...., kocham swoje mazidła (kosmetyki).... uwielbiam jezdzić bryką (tj...autkiem)....itd...itp...

Jaka jestem ... bałaganiara... (E) .zawsze brakauje mi na coś czasu... (he2) . jestem leniwa... wszystko zostawiam na póżniej....straszny ze mnie nerwus...mam niewyparzoną buzie... (pain)

Co mam... Mam wspaniałą rodzinke.. :D .kochanego męża (H) który znosi moje wszytskie humory.. ..cudowne dzieciaki (H) , swój własny kochany domek. (H) ..przyjaciół na których moge zawsze liczyć.. (B) .. Moge śmiało powiedziec że prawie wszystkie cele jakie sobie obrałam w życiu------już-----są moje !!! (spin)

pozdrawiam serdecznie
Mis_Sara
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych