Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Kuchnia Kreolska


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Betty

Betty

    Milczek

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 23 postów

Napisano 07 czerwiec 2004 - 12:49

Jambalaya

Składniki

• 1 kg piersi z kurczaka

• 1/2 szkl kiełbasy pokrojonej w kostke

• 1 szkl ryżu - choć ja zwykle daje więcej

• duża cebula

• 2 ząbki czosnku

• 1/2 szkl posiekanego selera naciowego (korzeń)

• 1/2 szkl papryki

• przecier pomiodorowy

Wykonanie:

1. Ugotowac ryż i odstawić go.

2. Mięsko z kurczaka podsmazyć wraz z kiełbaską.

3. Czosnek posiekac albo przecisnąć przez praske i podsmazyc wraz z cebulą, selerem i papryką. Gdy będa miękkie dodac koncentrat- chwilke poddusić aby smaki sie wymieszały.

4. Dodać kurczaka i kiełbasę i jeszcze chwilke razem pogotować.

5. Ostatni krok to wymieszanie ugotowanego wcześniej ryżu z sosem- i podgrzanie wszystkiego razem.

6. Mozna do tej potrawy dodac odrobine sosu Tobasco- ale ja robiłam bez i i tak wyszło pycha.

Smacznego!
  • 0
Bacz czego pragniesz i o czym marzysz


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych