Jambalaya
Składniki
• 1 kg piersi z kurczaka
• 1/2 szkl kiełbasy pokrojonej w kostke
• 1 szkl ryżu - choć ja zwykle daje więcej
• duża cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 szkl posiekanego selera naciowego (korzeń)
• 1/2 szkl papryki
• przecier pomiodorowy
Wykonanie:
1. Ugotowac ryż i odstawić go.
2. Mięsko z kurczaka podsmazyć wraz z kiełbaską.
3. Czosnek posiekac albo przecisnąć przez praske i podsmazyc wraz z cebulą, selerem i papryką. Gdy będa miękkie dodac koncentrat- chwilke poddusić aby smaki sie wymieszały.
4. Dodać kurczaka i kiełbasę i jeszcze chwilke razem pogotować.
5. Ostatni krok to wymieszanie ugotowanego wcześniej ryżu z sosem- i podgrzanie wszystkiego razem.
6. Mozna do tej potrawy dodac odrobine sosu Tobasco- ale ja robiłam bez i i tak wyszło pycha.
Smacznego!
Kuchnia Kreolska
Rozpoczęty przez
Betty
, cze 07 2004 12:49
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych