Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

dania półmięsne


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 alojzik

alojzik

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 267 postów

Napisano 27 kwiecień 2003 - 21:54

a propo kabaczka ...
ja lubię w sosie pomidorowym
robię zawsze na oko więc nie powiem Wam aż tak szczegółowo jak marder :) :-D
mięso mielone przyprawione tak jak na kotlety ale bez jajka - przyprawy to kwestia gustu, (u nas w domu nieraz się sprzeczamy bo Kitek woli dużo ziół a ja tradycyjne przyprawy)
nadziać farszem przekrojonego kabaczka. Piec z obu stron, na koniec polać koncentratem pomidorowym, przykryć i dać mu jeszcze z 5-10 min. Podawać z ziemniaczkami .... pychaaaa
dodam tylko że kabaczka lepiej przekroić pionowo na dwie połówki bo potem łatwiej jest obracać go podczas pieczenia
trudniej jest go wydrążyć ale można sobie pomóc jakimiś długimi nożem...
  • 0
Olik


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych