a propo kabaczka ...
ja lubię w sosie pomidorowym
robię zawsze na oko więc nie powiem Wam aż tak szczegółowo jak marder :-D
mięso mielone przyprawione tak jak na kotlety ale bez jajka - przyprawy to kwestia gustu, (u nas w domu nieraz się sprzeczamy bo Kitek woli dużo ziół a ja tradycyjne przyprawy)
nadziać farszem przekrojonego kabaczka. Piec z obu stron, na koniec polać koncentratem pomidorowym, przykryć i dać mu jeszcze z 5-10 min. Podawać z ziemniaczkami .... pychaaaa
dodam tylko że kabaczka lepiej przekroić pionowo na dwie połówki bo potem łatwiej jest obracać go podczas pieczenia
trudniej jest go wydrążyć ale można sobie pomóc jakimiś długimi nożem...
dania półmięsne
Rozpoczęty przez
alojzik
, kwi 27 2003 21:54
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych