Najlepsze w świecie ciasto owocowe
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki cukru
- łyżeczka soli
- 4 jajka
- 2 szklanki suszonych owoców
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 4 - 5 szklanek dobrej whisky
sposób przygotowania
Przed rozpoczęciem mieszania składników, sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. akcesoria kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba... By być tego pewnym, nalej sobie jedną szklankę, i wypij tak szybko, jak tylko to możliwe. Powtórz operację.
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeczkę sukru i ubijaj dalej. W międzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej szklaneczkę. Otfórz drugą butelkie jeśli czeba. Wszuś do mniski dwa jajki, obje szklanki z owosami i ubijaj je mikserem. Sprawś jakoś wiski, żepy potem goście nie mufili sze jest trujnoca. Wszuś do miszki całą sul czy so tam masz szystko jedno so, fsumje fcale nje ma snaczenia so tam wszucisz. Fypij sok sytrynnmowy.
fymjeszaj fszystko s oszechami i cukrem i fszuć monki ile tam masz fdomu. Osmaruj piecyk masem i wyklej siasto na plache piecyka. Ustaf ko na 350 stopni i saaamknij dzwiszki. Sprawś jakoś wiszki sostanej ot pieszenia i ić spaś...
przepis na ciasto
Rozpoczęty przez
marder
, sty 26 2003 16:29
7 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 26 styczeń 2003 - 16:29
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
#2
Napisano 26 styczeń 2003 - 17:12
Marder- znów wołałam sąsiadkę- oj już nie możemy- pękamy ze śmiechu.
(E) (E)
ta whisky musiała być mocna, ale żeby aż ortograficzno-fonecyjna?
Czyżbyś pracował w wykopaliskach archeologicznych zdobywając dla nas takie posty? a może jesteś czarodziejem i sypiesz je z rękawa?
(ok) ( (pain) (BB)
(E) (E)
ta whisky musiała być mocna, ale żeby aż ortograficzno-fonecyjna?
Czyżbyś pracował w wykopaliskach archeologicznych zdobywając dla nas takie posty? a może jesteś czarodziejem i sypiesz je z rękawa?
(ok) ( (pain) (BB)
Dar Życia Pozdrawiam, Sonia
#3
Napisano 26 styczeń 2003 - 22:57
Marderku, to jest mistrzostwo świata, ale nie obniżaj lotów:!: :!: (cmok) (cmok)
#4
Napisano 27 styczeń 2003 - 01:14
MarderQ- przyjacielu- nic dodac nic ujac
całujemy- M&M
całujemy- M&M
jarzynka
#5 Gość_konto_skasowane_*
Napisano 03 luty 2003 - 20:37
Marder you are the best!!!!!
keep trying and smileing!!
8)
keep trying and smileing!!
8)
#6
Napisano 15 maj 2004 - 12:30
Zastanawiam się właśnie, czy ten przepis nie powinien trafić do działu: "Wrzuć coś na ruszt". Może ktoś zdobyłby sie na odwagę, aby go przetestować?
Pozdrawiam
Liwia
Pozdrawiam
Liwia
#7
Napisano 15 maj 2004 - 13:08
Ja testowałam ale z ciastem pijakiem i nalewką domowej roboty. Pijak wyszedł ciasto nie.
Nawet siwa może być szczęśliwa
#8
Napisano 22 maj 2004 - 17:45
Kurczaka bardzo starannie umytego ukladamy na dnie naczynia,
najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryna.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką
wina czerwonego, dodajac 100 gramów ginu, 100 gramów koniaku,
200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawac obróbce cieplnej.
Kurczaka mozliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do d**y,
natomiast.......Sos! Sos! Paluszki lizac!!
PS: Tylko nie zapomnijcie najpierw tego kurczaka zabić, bo bydlę
wychleje co się tylko da!
Ps. Przepis jest dziełem Marderka, ale musiałam go tu prezenieść
Pozdrawiam
Liwia
najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryna.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką
wina czerwonego, dodajac 100 gramów ginu, 100 gramów koniaku,
200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawac obróbce cieplnej.
Kurczaka mozliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do d**y,
natomiast.......Sos! Sos! Paluszki lizac!!
PS: Tylko nie zapomnijcie najpierw tego kurczaka zabić, bo bydlę
wychleje co się tylko da!
Ps. Przepis jest dziełem Marderka, ale musiałam go tu prezenieść
Pozdrawiam
Liwia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych