Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Ginekolog

ginekolog śląsk niepełnosprawność

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 daria94

daria94

Widz

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 21 listopada 2025 - 14:42

Cześć, 

jestem osobą niepełnosprawną (przepuklina oponowo-rdzeniowa). Szukam tutaj dziewczyn najlepiej z takim samym schorzeniem, ale nie jest to konieczne mieszkające w woj. śląskim, które trafiły na dobrego ginekologa, który jest obeznany w temacie niepełnosprawności i mogłyby go polecić. W moim przypadku każdy ginekolog, do którego trafiam nie chce się podjąć prowadzenia leczenia niepełnosprawnej pacjentki. Liczę, że znajdę tu pomoc.

• 0

#2 __ANIOLEK__

__ANIOLEK__

Orator

• Super Moderator
  • 6 416 postów

Napisano 23 listopada 2025 - 16:20

Witaj na forum. 

Nigdy nie miałam problemów z ginekologiem, a chodzę do tego lekarza regularnie od 14 roku życia. Więc trochę czasu minęło. Lekarz ginekolog/położnik prowadził również moją ciążę. W zasadzie to dwóch prowadziło, bo do państwowego ginekologa nie miałam do końca zaufania. Prywatny ginekolog rozwiał wszystkie moje wątpliwości i czułam się już potem bezpiecznie. Ciąża przebiegła książkowo  ;)  :) 

Polecam Ci stronę:

https://dostepnaginekologia.pl/

Powodzenia i pozdrawiam, M.

• 0

"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/

"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".

#3 ktamara

ktamara

Mruk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 64 postów

Napisano 02 grudnia 2025 - 21:14

Cześć,

Niestety mnie też się zdarzyło trafić źle jeżeli chodzi o ginekologa. Zostałam potraktowana bardzo nieprzyjemnym komentarzem. Na swojej pierwszej  w życiu wizycie.

Z czasem jednak znalazłam swojego lekarza i badam się regularnie.

Nie jestem ze śląskiego , więc nie będę mogla nikogo polecić.

Jedyna porada jaką mogę się podzielić - bo u mnie zadziałała -to szukanie lekarza o dobrych opiniach na portalach internetowych , lekarzy z polecenia np przez rodzinę czy znajome.Unikałabym również wielkich klinik , czy usług w ramach pakietów pracowniczych, generalnie ,korporacyjnego podejścia do wizyt lekarskich.

No , ale tu oczywiście mowa o wizytach prywatnych.... 

Na NFZ szczerze  bałabym się ryzykować.

Wybierając swojego lekarza , właśnie zdecydowałam się na gabinet prywatny, dodatkowo lekarz udostępnił na swojej stronie internetowej telefon do kontraktu- więc zwyczajnie do niego zadzwoniłam przed wizytą i uprzedziłam o swoim stanie zdrowia oraz o tym że spotkałam się już z nieprzyjemnym traktowaniem , więc wizyta będzie dodatkowo trudna dla mnie.

Życzę powodzenia w znalezieniu swojego lekarza / lekarki :)

• 3

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ginekolog, śląsk, niepełnosprawność

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych