Chyba jestem ofiarą błędu medycznego a dokładnie u dentysty, bo po ostatniej wizycie po leczeniu kanałowym lekarz zostawił mi w kanale chyba coś, nawet nie wiem co, bo puchnie mi szczęka z dnia na dzień jest coraz większa opuchlizna, coś sączy się z leczonego miejsca. Boli potwornie. Trwa to już drugi tydzień. Byłam już u niego ale mowi że to przejdzie, dał antybiotyk ktory już 10 dzień nie pomaga. Ktoś ma namiary na kompetentnego prawnika?

Napisano 28 kwietnia 2025 - 20:13
Napisano 29 kwietnia 2025 - 08:40
Witaj na forum.
Jako dziecko miałam torbiele przy dziąsłach. Gdy dostałam 41 stopni gorączki, rodzice wezwali pogotowie. To lekarz z pogotowia uświadomił nas, że to z powodu zębów jest tak wysoka temperatura ciała. Doszło do zapalenia dziąseł. Dostałam zastrzyk na zbicie temperatury. Na drugi dzień byłam już na fotelu dentystycznym. Dentysta przekuł torbiele, wyczyścił, co trzeba było i dał antybiotyk. Antybiotyk zadziałał, kuracja trwała 10 dni. Od tej pory regularnie chodzę do dentysty i się pilnuje.
Jeśli puchnie buzia nadal i antybiotyk nie działa, to znaczy, że coś tu jest nie tak. Natychmiast idź do innego dentysty. Utrzymująca się opuchlizna i stan zapalny może doprowadzić do zakażenia całego organizmu. Tutaj nie ma żartów i trzeba działać, bez czekania, co będzie dalej,
Powodzenia!
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 29 kwietnia 2025 - 10:29
Piotr Bukartyk.
Napisano 29 kwietnia 2025 - 19:26
Prawnik jest dużo droższy. Polecam radcę prawnego. Również pomoże swoją fachową wiedzą. Porada prawna w granicach 250 - 500 zł. Prowadzenie sprawy sądowej, to osobny cennik zależny od ciężaru i skomplikowania sprawy.
Napisano 02 maja 2025 - 17:41
Prawnik jest dużo droższy. Polecam radcę prawnego. Również pomoże swoją fachową wiedzą. Porada prawna w granicach 250 - 500 zł. Prowadzenie sprawy sądowej, to osobny cennik zależny od ciężaru i skomplikowania sprawy.
Bardzo dziękuję za te wskazówki. W środę było apogeum bólu. Dobrze, że miałam umówioną wizytę u innego dentysty. Doraźnie zmienił antybiotyk, trochę pomogło, ale to nie koniec. Po prześwietleniu okazało się, że cos mam w dziąśle, tzn w kanale i jestem umówiona na cito do chirurga szczękowego bo dopiero wtedy będzie przyjmował. Aż mnie to wszystko przeraża. Znowu ból, stres i strach. Co do prawnika, to rzeczywiście dowiadywałam się i radca jest dużo bardziej pomocny w tym temacie. Będę szukać bo jest podstawa do działania na drodze prawnej. Czy znasz może takiego radcę w Warszawie, który zajmuje się prawem medycznym?
Napisano 02 maja 2025 - 20:44
Cieszę się z tego, że coś się ruszyło w Twojej sprawie i nie stoisz w miejscu, bo to ogromnie ważne. Swojego radcę prawnego szukałam poprzez opinie na Google. Bo nic innego mi do głowy nie przyszło. Jak mam większy kłopot, to korzystam z aplikacji na telefon "Fixly". Przykładowo wynajduję radcę prawnego, poznaję imię i nazwisko, potem sprawdzam opinie na Google. U mnie wybór kogoś to proces - powoli i dokładnie.
Dobre opinie zbierają tutaj:
https://glassbrudzin...prawo-medyczne/
Nie wiem, jak cenowo, bo w naszym przypadku (męża i moim), to było akurat prawo pracy (po studiach magisterskich, specjalność: pedagogika pracy; to wiedziałam o co idziemy walczyć!). Więc odbiegamy zupełnie. Poszukaj kilku, to moja jedyna rada i porozmawiaj przez telefon, opisując swój problem najdokładniej, jak się da. Skoro mi się udało, choć robiłam, to pierwszy raz, to i Tobie się uda. Nie taki diabeł straszny. Powodzenia i daj znać, jak Ci poszło. Zawsze to cenne informacje dla innych użytkowników forum.
Pozdrawiam, M.
Napisano 05 maja 2025 - 21:47
Jeśli mam być szczera to w Wawie od prawa medycznego chyba najbardziej kompetentny jest Tymoteusz Zych. Przerabiałam kilku specjalizujących się właśnie w tym rodzaju prawa i większość niestety widziała tylko moją kasę ale żeby zrozumieć moją sytuację to już inna sprawa. Zych podszedł do mojej sprawy profesjonalnie a chodziło o nie podanie antybiotyku przy zakażeniu jak byłam w szpitalu. Najpierw kazał mi przygotować całą dokumentację medyczną a po pierwszym spotkaniu wiedziałam że jestem w dobrych rękach. Pochylił się nade mną i to nie z litości że jestem niepełnosprawna a po prostu jak do człowieka, kobiety i pacjentki która ma swoje prawa, tak więc ze swojej strony polecam Zycha, kancelarię ma na Siennej.
Bardzo dziękuję za te wskazówki. W środę było apogeum bólu. Dobrze, że miałam umówioną wizytę u innego dentysty. Doraźnie zmienił antybiotyk, trochę pomogło, ale to nie koniec. Po prześwietleniu okazało się, że cos mam w dziąśle, tzn w kanale i jestem umówiona na cito do chirurga szczękowego bo dopiero wtedy będzie przyjmował. Aż mnie to wszystko przeraża. Znowu ból, stres i strach. Co do prawnika, to rzeczywiście dowiadywałam się i radca jest dużo bardziej pomocny w tym temacie. Będę szukać bo jest podstawa do działania na drodze prawnej. Czy znasz może takiego radcę w Warszawie, który zajmuje się prawem medycznym?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych