Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Aktywny samorząd dofinansowania do zakupu sprzętu elektronicznego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomkra07

Tomkra07

Statysta

• Użytkownik
  • PipPip
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2025 - 01:40

Witam mam zapytanie odnośnie tego z jakich form wsparcia mogę skorzystać przy stopniu umiarkowanym 05-r, 07-s czy mogę skorzystać z aktywnego samorządu? Aby zakupić laptopa lub komputer monitor, smartfon? Czy tylko mogę skorzystać z likwidacji barier w komunikacji, dodatkowo chciałbym zrobić prawo jazdy, i czy jest możliwość ukończenia jakiś kursów szkoleń? Związanych z programowaniem np albo analityk danych? Będę wdzięczny za info pozdro
  • 0

#2 RUPIK

RUPIK

Widz

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 09 stycznia 2025 - 10:20

Witam mam pytanie. Staram się o dofinansowanie do komputera z programu ''Aktywny samorząd ;; Jestem osoba słabo widzącą  kod 0-40 .Jaki sprzęt wchodzi w zakres dofinansowania tzn. chodzi mi o komputer stacjonarny czy wraz z wyposażeniem [program klawiatura głośniki itp.] czy jakieś specjalne oprogramowanie musi być .Jak napisać uzasadnienie we wniosku 

• 0

#3 Ryzen

Ryzen

Mruk

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 123 postów

Napisano 10 stycznia 2025 - 11:13

O ile wiem, to nie ma jakiegoś sztywnego wymogu zakupu określonych urządzeń czy oprogramowania. Mój kolega który brał dofinansowanie właśnie ze względu na wzrok, dokupił też Jawsa, ale ponieważ on jest zupełnie niewidomy, musiał go mieć.
  • 0

#4 Ignacy52

Ignacy52

Widz

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 13 stycznia 2025 - 17:52

Witam mam pytanie. Staram się o dofinansowanie do komputera z programu ''Aktywny samorząd ;; Jestem osoba słabo widzącą  kod 0-40 .Jaki sprzęt wchodzi w zakres dofinansowania tzn. chodzi mi o komputer stacjonarny czy wraz z wyposażeniem [program klawiatura głośniki itp.] czy jakieś specjalne oprogramowanie musi być .Jak napisać uzasadnienie we wniosku

Tak, dofinansowanie obejmuje komputer stacjonarny z wyposażeniem oraz specjalistyczne oprogramowanie. W uzasadnieniu opisz, jak ten sprzęt pomoże Ci w codziennych czynnościach i ułatwi funkcjonowanie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych