Czy ktoś może mi powiedzieć czemu PCPR wydając karty parkingowe ON może je wydać na max 5 lat? Skoro mam orzeczenie o niepełnosprawności wydane przez lekarza orzecznika PCPR na czas nieokreślony to czemu karta nie może być wydana na taki sam okres?
Karta parkingowa
Napisano 13 lutego 2024 - 19:09
Napisano 14 lutego 2024 - 14:37
W wyniku zmiany przepisów dotyczących wydawania kart parkingowych, od 1 lipca 2014 r. karta parkingowa wydawana jest na czas określony maksymalnie na 5 lat. Jeżeli orzeczenie uprawniające do karty parkingowej zostało wydane na czas nieokreślony (bezterminowo) albo na okres dłuższy niż 5 lat, to i tak karta parkingowa będzie wydana wyłącznie na okres 5 lat od dnia jej wydania. Jeśli karta parkingowa była wydana na podstawie orzeczenia, wydanego po 1 lipca 2014 r. na czas nieokreślony, to aby uzyskać kolejną kartę wystarczy złożenie wniosku o jej wydanie, nie będzie potrzebne nowe orzeczenie.
Źródło:
https://www.niepelno.../ledge/x/186243
Tutaj przepisy mają znaczenie i od lat tak jest.
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 25 lutego 2024 - 16:58
Czy ktoś może mi powiedzieć czemu PCPR wydając karty parkingowe ON może je wydać na max 5 lat?
Podziękuj obrotnym Polakom, którym nie zawsze się karta należała, a dzięki karcie korzystali z uprzywilejowanych parkingów blokując miejsca...
Są rzeczy na niebie i ziemi, o których nie śniło się filozofom, a większość z nich jest w Polsce... Piotr Bałtroczyk.
Dlaczego Państwo ma nas w nosie i vice versa?
Napisano 07 października 2024 - 13:07
żeby nie było kantów, Polak potrafi :
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych