Wie ktoś gdzie w necie można obejrzeć transmisje z Paraolimpiady? I czy można prosić o poratowanie linkiem?

Paraolimpiada
Napisano 29 sierpień 2021 - 14:41
I'm pickle Rick
Napisano 29 sierpień 2021 - 16:45
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 14 wrzesień 2021 - 22:46
Dziękuję za odpowiedzi, obejrzałem co tylko się dało.
Po obejrzeniu tego wszystkiego, przychodzi mi do głowy pewna myśl. Paraolimpiada jest teraz chyba wszystkim co pozostało z idei olimpijskiej, która przyświecała baronowi de Coubertin. Bo w tej "sprawnej" olimpiadzie, została już tylko polityka i duży szmal.
I'm pickle Rick
Napisano 16 wrzesień 2021 - 19:45
Paraolimpiada jest teraz chyba wszystkim co pozostało z idei olimpijskiej, która przyświecała baronowi de Coubertin.
Nie podzielam Twojego optymizmu. Polityka i szmal wciskają się też na paraolimpiadę. A będzie jeszcze gorzej, gdy wielkie koncerny dostrzegą jak dobry PR mają niepełnosprawni i aby to zmonetyzować zaczną inwestować w reklamy z paraolimpijczykami. Piszesz o ideach de Counertina, ciekaw jestem jak w te idee wpisuje się oszustwo Hiszpanów w igrzyskach w 2000 roku, kiedy udawali niepełnosprawnych intelektualnie?
Paraolimpidady są na tej samej równi pochyłej, co olimpiady. Tylko jeszcze nie zjechały tak nisko. To dopiero przed nami.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Napisano 03 marzec 2022 - 12:42
Napisano 03 marzec 2022 - 19:33
Też czytałem o tym. Nie sądzę aby MKOL uważał że kulawi z Rosji są odpowiedzialni za agresję na Ukrainę. Chodzi tu o coś zupełnie innego - o to, żeby zwykły Rosjanin zrozumiał, że w wyniku działań Putina, cały kraj i jego mieszkańcy, stali się na arenie międzynarodowej pariasami.
Widzisz, Rosjanie od lat są pompowani nachalną propagandą, bardziej nawet nachalną niż w TVP. Do tych którzy musieli opuścić paraolimpiadę, coś może dotrze, może wyciągną jakieś wnioski.
Do innych, też można dotrzeć, może to zrobić każdy z nas, wystarczy dostęp do internetu. W weekend, jak będę mieć trochę czasu, opiszę dokładnie jak można to zrobić.
Napisano 04 marzec 2022 - 10:59
Marder post nie do mnie, ale plusik jak najbardziej słuszny.
Do innych, też można dotrzeć, może to zrobić każdy z nas, wystarczy dostęp do internetu. W weekend, jak będę mieć trochę czasu, opiszę dokładnie jak można to zrobić.
Pozwól,że Cię ciut wyręczę: Można bojkotować rosyjskie restauracje i instytucje kultury poprzez negatywne komentarze.
Piotr Bukartyk.
Napisano 04 marzec 2022 - 18:07
Pozwól,że Cię ciut wyręczę: Można bojkotować rosyjskie restauracje i instytucje kultury poprzez negatywne komentarze.
Nie. To działanie nie przynosi pożądanego efektu. Nie chodzi przecież o to, żeby napędzić kłopotów jakiemuś właścicielowi knajpy z szaszłykami. Tym bardziej, że wielu z właścicieli restauracji w Rosji, nie jest nawet etnicznymi Rosjanami (są Gruzini, Azerowie, Ormianie itd. itd.)
Tutaj masz poradnik: https://www.ipon.pl/...ie-na-ukrainie/
Napisano 05 marzec 2022 - 10:37
Pewnie masz rację. Jestem przeciwniczką hejtu internetowego, potępiam tylko rosję (mała litera celowa) i ich chciwość do tego stopnia, że giną cywile, kobiety, i dzieci, a miasta trzeba będzie odbudowywać. Wiem, to się nazywa wojna tylko podejrzewam,że nawet putin nie wie w imię czego to robi. Szczyt chełpliwości.
Piotr Bukartyk.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych