Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Problem z rosołem

rosół kuchnia

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rufin

Rufin

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 115 postów

Napisano 03 luty 2021 - 19:29

Miałem apetyt na rosół z kaczki, taki jak gotowała moja Babcia. Kupiłem warzywa, porcję rosołową z kaczki i ugotowałem. Rosół wyszedł dobry, niestety ta kaczka była dość tłusta, dlatego warstwa tłuszczu na tym rosołku jest potężna. 

W jaki najwygodniejszy sposób mogę pozbyć się większości tego tłuszczu? Może ktoś poradzić?


  • 1

I'm pickle Rick :devil: :cool:


#2 __ANIOLEK__

__ANIOLEK__

    Orator

  • Super Moderator
  • 6290 postów
  • Skąd:home

Napisano 03 luty 2021 - 20:38

W jaki najwygodniejszy sposób mogę pozbyć się większości tego tłuszczu? Może ktoś poradzić?

 

Oto dwa sposoby jak pozbyć się tłuszczu z rosołu: 1. Gdy rosół będzie zimny i warstwa tłuszczu na jego powierzchni zetnie się, wystarczy zebrać jego nadmiar przy pomocy łyżki. 2. Drugi sposób można zastosować, gdy tłuszcz na powierzchni nie będzie jeszcze ścięty. Wystarczy w gazę zawinąć kilka kostek lodu i zebrać za jej pomocą tłuszcz z powierzchni (lód spowoduje ochłodzenie tłuszczu, który przyczepi się do gazy).


  • 2

"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/

 

"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".

 

 


#3 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3581 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 04 luty 2021 - 07:18

Ja stosuję zawsze sposób nr 1, jest mniej kłopotliwy. :)


  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#4 Solin

Solin

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 102 postów

Napisano 04 luty 2021 - 21:17

Ja tam lubię tłusty rosołek :)


  • 0

#5 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3581 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 05 luty 2021 - 19:19

Ja też, ale nie w sytuacji kiedy rosół ma jedno "oczko tłuszczu" na całą powierzchnię garnka i grube na 2-3 centymetry :cool: :hehe:


  • 1

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.




Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rosół, kuchnia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych