Składniki:
- Paczka herbatników
- 3-4 banany
- Puszka masy kajmakowej
- 1 cytryna
- 500g serka mascarpone
- 300ml śmietanki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
- Kakao
- Blaszkę 24x28 cm wykładamy papierem do pieczenia (dobrze jeżeli papier będzie wystawał ponad krawędź blachy, wtedy łatwiej będzie wyjąć ciasto).
- Na dnie blachy układamy herbatniki, na nich rozprowadzamy masę kajmakową.
- Na kajmaku, układamy banany pokrojone w plastry i skrapiamy je sokiem z cytryny.
- Serek ubijamy wraz z cukrem i śmietanką na sztywno. Następnie wykładamy powstałą masę na banany i wygładzamy szpatułką lub łopatką.
- Posypujemy z wierzchu kakao i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (ja wstawiłem na całą noc).
Efekt: