Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Osoby niepełnosprawne a związki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#61 marder

marder

evil admin

• Administrator
  • 3 728 postów

Napisano 21 maja 2026 - 18:11

nooo, zabrzmiało światowo, zabrzmialo .... czyli dobór słów też ważny.....

To oczywiste! Na przykład: "Pałeczki z musu wieprzowego, oprószone pieprzem, podane z puree z gorczycy" Brzmi lepiej niż "Parówki z promocji, posypane pieprzem i z musztardą"  :cool:  :hehe: 

• 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.

#62 __ANIOLEK__

__ANIOLEK__

Orator

• Super Moderator
  • 6 415 postów

Napisano 27 maja 2026 - 22:23

Ja na ten przykład w ciągu mojego 30 letniego życia w związku byłem przez 2 tygodnie

Witaj na forum. Jacku, taki bagaż doświadczeń w związkach, to kropelka, a przed Tobą całe morze. Nie ma, co wyciągać wniosków, bo za bardzo nie ma z czego, bez urazy. Od siebie życzę Ci powodzenia, bo tyle mogę.

A może chociaż kawalerke?

Czyli, że co? Że niby tańsza? Bardziej dostępna? No, raczej nie. Uproszczenie w myśleniu lub brak świadomości o tym wszystkim. Właśnie nie tak dawno podali, że ceny za m2 poszybowały w górę. Więc będzie trudniej. Pozostaje stare budownictwo lub przekazanie lokalu mieszkalnego pod najem po wykonaniu remontu, tak też bywa. Zanim znalazłam swoje "M", przewertowałam mnóstwo ogłoszeń, możliwości i sposobów, by własne mieszkanie mieć na własność, a nie wynajem. Taki postawiłam sobie cel. Naprawdę, to łatwe nie było, chociażby dostanie kredytu hipotecznego. Papirologii tyle, że na końcowym etapie wyglądało na grubą książkę. Przeszłam tę drogę i wiem, doskonale jakie to jest skomplikowane. Dzisiaj jest już to poza mną/nami. Mieszkanie jakiekolwiek, by ono nie było, to nie balonik kupiony na odpuście. Zdecydowanie to konkretna oraz wiążąca decyzja i lata wyrzeczeń, ale warto. Bo warto być na swoim. Takie jest moje zdanie, odkąd zamarzyłam o swoim własnym kącie.

• 1

"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/

"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych