Ile trzeba czekać na sprzęt komputerowy po złożeniu wniosku w ramach programu Aktywny samorząd?

Dofinansowanie sprzętu komputerowego
Napisano 21 stycznia 2020 - 16:45
Napisano 21 stycznia 2020 - 21:09
Wnioski składa się do końca sierpnia, a więc w październiku powinieneś już mieć komputer, czasami może się przeciągnąć do listopada. Uzależnione to też jest od danego PCPR.
Jeśli obecność – to tylko niewymuszona * Jeśli być kimś – to tylko sobą.
- Rafał Wicijowski
Napisano 30 marca 2022 - 16:14
Czy osoba chorująca na skoliozę lub psychicznie też może się starać?
Napisano 30 marca 2022 - 18:47
A z jakiego programu chcesz się starać o dofinansowanie? Bo jeśli chodzi o "Aktywny Samorząd" Obszar B, zadanie 1 czyli dofinansowanie zakupu sprzętu komputerowego i/lub oprogramowania, to na ten program łapią się albo osoby z orzeczeniem , w wieku do 16 lat, albo osoby ze znacznym stopniem niepełnosprawności, z dysfunkcją narządu wzroku lub obu rąk.
Link: https://www.pfron.or...ad-w-2022-roku/
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Napisano 31 marca 2022 - 22:54
- Rafał Wicijowski
Napisano 01 kwietnia 2022 - 11:12
Singe * każda osoba z orzeczeniem o niepełnosprawności może się ubiegać o zakup komputera.
*22 581 84 10 wew. 1 Infolinia PFRON.
Użytkownik kaska_zaborze edytował ten post 02 kwietnia 2022 - 09:44
Piotr Bukartyk.
Napisano 01 kwietnia 2022 - 17:09
może się ubiegać o zakup komputera.
Ubiegać a dostać, to dwa różne pojęcia.
Napisano 01 kwietnia 2022 - 23:10
Widzę, że nie bardzo jesteś zorientowana w temacie, bo tak jak napisał marder w Aktywnym Samorządzie kwalifikują się tylko osoby ze znacznym stopniem niepełnosprawności, z dysfunkcją narządu wzroku lub obu rąk.Singe * każda osoba z orzeczeniem o niepełnosprawności może się ubiegać o zakup komputera.
*22 581 84 10 wew. 1 Infolinia PFRON.
- Rafał Wicijowski
Napisano 02 kwietnia 2022 - 09:42
Dokładnie tak, jak pisze najpierw Marder, a potem Singe. Zresztą niedaleko szukać, na stronie PFRON wszystko jest wyszczególnione. Takie informacje warto sprawdzać dwa razy, dla własnej pewności.
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 07 stycznia 2025 - 01:46
Wnioski składa się do końca sierpnia, a więc w październiku powinieneś już mieć komputer, czasami może się przeciągnąć do listopada. Uzależnione to też jest od danego PCPR.
Czy w stopniu umiarkowanym 05-r 07-s jest możliwość skorzystania z dofinansowania? Z aktywnego samorządu ?
Napisano 07 stycznia 2025 - 06:58
Z tego co pamiętam (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę), dofinansowanie może dostać ktoś, kto posiada znaczny stopień niepełnosprawności lub orzeczenie o niepełnosprawności oraz dysfunkcję obu kończyn górnych lub narządu wzroku, jest w wieku do lat 18 lub w wieku aktywności zawodowej lub jest zatrudniony.
Napisano 07 stycznia 2025 - 15:54
Z tego co pamiętam (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę), dofinansowanie może dostać ktoś, kto posiada znaczny stopień niepełnosprawności lub orzeczenie o niepełnosprawności oraz dysfunkcję obu kończyn górnych lub narządu wzroku, jest w wieku do lat 18 lub w wieku aktywności zawodowej lub jest zatrudniony.
A mam pytanie bo chciałbym złożyć wniosek o dofinansowanie z programu łamanie barier w komunikowaniu na zakup komputera i czy w tej kwesti wybrać po prostu części z których sklep złoży mi komputer i wystawi proforme fakturę na te części? Czy musi być to gotowiec? Dodatkowo jaka może to być kwota otrzymana z PFRON i czy mogę jeszcze dofinansowanie uzyskać na monitor?
Napisano 07 stycznia 2025 - 19:23
Moja druga połowa składała zawsze wniosek z aktywnego samorządu, wyglądało to tak że sklep wystawiał proformę na części + monitor + drukarka. Nie naciskali na gotowy zestaw.
Napisano 08 stycznia 2025 - 06:48
Moja druga połowa składała zawsze wniosek z aktywnego samorządu, wyglądało to tak że sklep wystawiał proformę na części + monitor + drukarka. Nie naciskali na gotowy zestaw.
Okey rozumiem

Napisano 08 stycznia 2025 - 11:35
Napisano 08 stycznia 2025 - 15:29
Jeżeli chodzi o wybór sprzętu, to metody są podobne, przedstawiasz proformę na komputer, obojętnie czy gotowca czy sklep Ci go poskłada. Większym problemem jest to czy załapiesz się na dofinansowanie z likwidacji barier w komunikowaniu.
haha no dokładnie ale myślę że na to dofinansowanie z likwidacji barier mam szansę, a powie mi ktoś ile mogę urządzeń wypożyczyć jako technologie wspierające?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych