
Golonki
#1
Napisano 30 grudzień 2019 - 14:12
#2
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:31
A może po prostu tak
Powodzenia i smacznego!
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
#3
Napisano 30 grudzień 2019 - 17:58
kupiłam golonki.
One są peklowane? Zakładam że tak. Wrzuć je do garnka z wodą, dodaj ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liście laurowe. Jeżeli one są peklowane, to w żadnym przypadku ich nie próbuj solić! Gotuj do miękkości. Tradycyjnie, taką golonkę podaje się z pure (ziemniaczanym lub grochowym), chrzanem i kapustą kiszoną zasmażaną, ale na imprezie sylwestrowej wystarczy jak będzie do tego chrzan i pieczywo. Dla panów do golonki można też podać dobrze schłodzoną wódkę.
I jeszcze jedno: kupując chrzan, wybierz taki który nie ma w składzie octu.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych