Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Spaghetti


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3580 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 06 kwiecień 2004 - 23:23

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM

2 puszki tuńczyka * cebula * 1 ząbek czosnku * puszka pomidorów * czarne oliwki * parmezan lub inny ser żółty * sól, pieprz, bazylia, oregano, rozmaryn * makaron spaghetti

- pokrojoną cebulę z czosnkiem podsmażyć

- dodać rozdrobnionego tuńczyka, pokrojone pomidory i oliwki

- przykryć i podgotować około 15 min

- serwować do makaronu ugotowanego "al dente"

- udekorować ziołami i z wierzchu posypać startym parmezanem.
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#2 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3580 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 17 kwiecień 2004 - 14:04

SPAGHETTI ALL' AMATRICIANA

boczek *pomidory bez skórki z puszki * czosnek * oliwa z oliwek * sok z cytryny * parmezan * makaron — spaghetti


- boczek kroimy na małe plasterki, a ząbki czosnku kroimy na pół i wrzucamy wszystko na patelnię, dusząc na oliwie z oliwek

- Później wrzucamy pomidory, dodać sok z cytryny

- w międzyczasie gotujemy makaron

- kiedy sos jest gotowy, a makaron ugotowany, wrzucamy makaron na patelnię i przez chwilę mieszając wszystko razem podsmażamy

- na koniec posypujemy startym parmezanem
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#3 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3580 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 22 maj 2004 - 19:03

Spaghetti po Toskańsku


oliwa z oliwek * pół dużej pokrojonej w kostkę marchewki * pół filiżanki posiekanego selera naciowego * odsączona biała lub czerwona fasolka z puszki * makaron — kolanka * posiekana świeża natka pietruszki (niekoniecznie) * pomidory bez skórki z puszki albo świeże * drobno posiekana cebula * 2 ząbki wyciśniętego czosnku * parmezan * papryka słodka w proszku, bazylia, cukier, sól, pieprz

- Na oliwie poddusić cebulę, marchew i seler, pod koniec (by się nie spalił) dodać czosnek

- w garnku poddusić pomidory, dodając warzywka z patelni. Przyprawić.

- Dodać fasolkę i dusić aż wszystkie warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotować makaron "al dente".

- Kiedy sos jest gotowy, polać nim makaron, posypać pietruszką i startym parmezanem.
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych