Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Ciasto-Pychotka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 anula141

anula141

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 5 postów

Napisano 28 marzec 2004 - 19:05

Ciasto:
*2,5 skl.maki
*4zółtka
*20dkg Margaryny Kasia
*20 dkg orzechów laskowych
*3 łyżeczki proszku do pieczenia
*5 łyżek cukru
Krem:
*0,5 l mleka
*0,75 szkl. cukru
*1 cukier waniliowy ----Wymieszać i ugotowac jak budyń.
*0,5 szkl.mąki -----Po ostudzeniu utrzeć z 1 kostką masła.
*2 łyzki kartoflanki
Sposób przyrządzenia:
ugnieść kruche ciasto i podzielić na dwie blaszki.Na ciasto położyć małą warstwę dżemu(np,wiśniowy).Na dżem ubitą pianę(z 4 białek i 1 szklanki cukru).Na pianę posypać rozdrobnione orzechyi upiec -osobno obydwa ciasta.Następnie przekładamy warstwy:CIASTO-KREM-CIASTO. ;)
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych