Witam was, nazywam się usunięto dane osobowe. Urodziłam się 3 kwietnia 1995 roku jako wcześniak i w 3 dobie życia dostałam wylewu. Ważyłam kilogram. Z mojego mpd zostało mi tylko porażenie nóg, ręce mam sprawne, nie mam porażonych mięśni twarzy i wyraźnie mówię. Podczas porodu zawinił personel szpitala, gdyż moja mama bardzo dbała o siebie
Chodzę po domu "przy ścianie", po szkole za pomocą chodzika (mam już skończone liceum).
Obecnie muszę się usprawnić... próbuję się nauczyć chodzenia o kulach. Jestem po jednej operacji, która niestety nie była zbyt udana.
Mam w życiu pecha...
Nie jestem w fundacji, gdyż moi rodzice nie lubią dopominać się o pieniądze. Nie chcę tego.
Chcę poznać fajnych hardkorowców z lekkim mpd.
Lekarz od wcześniaków wyjechał. Opiekowała się mną młoda dziewczyna po studiach...
Neonatolog wyjechał... Pani również była neonatologiem
A w domu wygodnie poruszam się samodzielnie. Odbijam się od ściany i przechodzę kilka kroków sama (jak pijana).
W szpitalu był syf... przyjechała na kontrolę ganiali ja od łóżka do łóżka i dostała skurczy...Dano jej kroplówkę na zatrzymanie akcji porodowej, która poszła "w rękę". Po czym urodziła i nie było pana specjalisty neonatologa, tylko młoda neonatolog, która nie ma takiego doświadczenia.
Jestem w stanie zrobić sobie herbatę, ubrać się , aczkolwiek potrzebuję "rozplanowania terenu" podsunąć krzesło (siedzę na taborecie), postawić herbatę z krzesła na stole.
Poza tym, że chodzę jak pijana i na długie dystanse wózek, to wyszłam z tego jakby mnie potrącił samochód.
Ciąża przebiegała bez komplikacji , prawidłowo
To nie jest szpital w dużym mieście.To zakątki północnej części województwa lubuskiego w 1995 roku
Miałam podcięte ścięgna i mam spore przykurcze...kolana mnie bolą
Nie wyrażę zgody na następną operację, gdyż wyszło mi uczulenie na antybiotyki.
Za każdym razem gdy biorę antybiotyki złuszcza mi się skóra u rąk od opuszka do środka ręki. Przed operacją nie miałam tego. To nie boli. Piję dużo wody.
Biorę antybiotyk i środek przeciwbólowy - może to krzyżówka? (to nie jest to forum).
Lekarz pierwszego kontaktu nie wiedział co to jest(w 2005 roku) Żyję z tym.
Przyjmuję leki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe w czasie grypy.Nie mam padaczki i normalnie nie biorę leków.
Użytkownik marder edytował ten post 16 sierpnia 2017 - 21:29
Usunięto dane osobowe.