*4 całe jajka
*1 szkl. cukru
*2 szkl.mąki tortowej
*1łyżeczka cynamonu
*1łyzeczka sody oczyszczonej
*1łyzeczka proszku do pieczenia
*1szkl.oleju
*2szklanki startej marchewki(na najdrobniejszych łezkach)
Jajka ubić z cukrem,dodawać mąkę wymieszaną z cynamonem,proszkiem i sodą.Wymieszac ciasto.Powoli mieszając wlewać olej.Na koncu dodać startą marchewke i wymieszac delikatnie łyżką.
Piec 40-45 minut w temp ok.180 stopni Celsjusza.
Jesli ktos lubi,to na ciasto mozna wyłozyć krem budyniowy.(Smacznego!!!)
CIASTO MARCHEWKOWE
Rozpoczęty przez
anula141
, mar 15 2004 17:45
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych