Poszukuję mieszkania na wynajem we Wrocławiu
Napisano 21 sierpień 2015 - 11:01
Dodam, że ukończyłam w zeszłym roku studia magisterskie. Może jest jakaś pomoc, dla studentów,absolwentów?
Napisano 22 sierpień 2015 - 10:31
Tez jestem ON, ukończyłem szkołę WSPS i przed ślubem starałem się o kredyt w programie RNS. Kredyt dostałem wciągając na umowę rodziców co podwyższyło wypłacalność. Żona dała wkład własny i mamy mieszkanie.
Napisano 22 sierpień 2015 - 17:23
Tez jestem ON, ukończyłem szkołę WSPS i przed ślubem starałem się o kredyt w programie RNS. Kredyt dostałem wciągając na umowę rodziców co podwyższyło wypłacalność. Żona dała wkład własny i mamy mieszkanie.
Co to jest za kredyt w jakim banku go brałeś?
Napisano 23 sierpień 2015 - 08:50
@Lilia26, RNS to program "Rodzina Na Swoim". Jeżeli nie masz małżonka, ani nie wychowujesz samotnie dziecka, nie spełniasz warunków aby z niego skorzystać (o ile ten program jest jeszcze kontynuowany).
Zainteresuj się programem "Mieszkanie Dla Młodych", być może dzięki niemu uda Ci się uzyskać dofinansowanie do zakupu mieszkania.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Napisano 27 listopad 2015 - 11:20
Własnie ten program MdM jest bardzo dobry. Szczególnie, że są włączone w to również mieszkania deweloperskie wrocław. Osobiście sam jestem na etapie szukania i orientowania się w tym temacie.
Napisano 20 marzec 2016 - 19:28
Przed podpisaniem umowy najmu mieszkania przejrzyj koniecznie, czy ona w ogóle jest zgodna z prawem. Właściciele mieszkań wpisują do umów klauzule zakazane przez przepisy prawa, po to aby w razie czego szynko pozbyć się najemcy. Ale w większości przypadków są one nieważne i nie odnoszą żadnego skutku. Poczytaj na ten temat więcej pod tym adresem http://umowanajmu.in...jmu-mieszkania/ . Mam nadzieję, że pomogłam.
Napisano 14 kwiecień 2016 - 13:11
Sprawami najmu i "cywilizowania" polskiego rynku najmu zajmuje się stowarzyszenie Mieszkanicznik. Może oni mieliby jakieś kontakty, namiary, wiedzę?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mieszkanie, Wrocław, Samodzielność
Pomoc →
Poszukuję informacji →
Apartamenty i mieszkania z serwisem medycznymNapisany przez tusia_i_lena , 10 paź 2021 ![]() |
|
![]()
|
||
Życie towarzyskie i kulturalne →
Zloty Iponków →
Spotkanie WrocławNapisany przez elagra , 23 lip 2021 ![]() |
|
![]()
|
||
Pomoc →
Poszukuję informacji →
Osoba na wózku ma mieszkanie w Warszawie 2 pokojowe, 41 metrów i chcę je zamienićNapisany przez Epimo , 21 kwi 2021 ![]() |
|
![]()
|
||
Walentynki
Życie towarzyskie i kulturalne →
Zloty Iponków →
Walentynki 2020Napisany przez admin , 15 sty 2020 ![]() |
|
![]()
|
||
Pomoc →
Poszukuję informacji →
MIeszkanie PLUS dla osoby niepełnosprawnejNapisany przez Marta S , 25 mar 2018 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych