Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Łosoś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 katte73

katte73

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 96 postów

Napisano 24 styczeń 2014 - 19:39

Łosoś w cieście francuskim:

 

produkty :

300 g fileta z łososia

1 opakowanie ciasta francuskiego

1-2 pory

1 cytryna

musztarda

masło

przyprawa do ryb

1 jajko

 

przygotowanie:  

- filety pokroić w kostkę ( nie za drobną )

skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb ( odstawić )

- białe części porów pokroić w plasterki, zeszklić na maśle

gdy warzywa ostygną wymieszać je z kawałkami ryby

- ciasto francuskie pokroić w prostokąty ( ja z jednego opakowania robię osiem )

- 4 prostokąty posmarować musztardą, wyłożyć na nich nadzienie i przykryć pozostałymi kawałkami ciasta - starannie zlepić brzegi np. przyciskając widelcem ( będą ozdobne śledy na brzegach )

- wierzchy powstałych "paczuszek" nakłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować rozkłóconym jajkiem

- wyłożone na blasze przykrytej papierem do pieczenia "paczuszki " wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 0C i piec około 30 minut do czasu, aż wypieki zarumienią sie na złoto

Można podawać z sosem jagurtowym z ziołami ( jagurt wymieszać z posiekaną zieleniną bazylią, koperkiem, natką pietruszki oraz szczypiorkiem ) lub sosem czosnkowym

       


  • 2

#2 Ewa37

Ewa37

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 12 postów

Napisano 17 marzec 2014 - 01:52

super, sprobuje przepisu


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych