Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Masełko makrelowe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 06 październik 2013 - 10:30

1 makrela wędzona,

niecała kostka masa lub margaryny do pieczenia ( takie miękkie z pudełka,różne mazidła z dużą zawartością wody nie nadają się, bo się zwarzą)

duża łyżka koncentratu pomidorowego

 

Oczyszczoną makreklę ucieramy lub miksujemy masłem  i dodajemy koncentrat. Watawiamy do lodówki w celu stęźenia. Pyszne smarowidło  na kanapki i na krakersy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych