Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Sałatka z dorsza wedzonego


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 02 październik 2013 - 22:39

Jeden średni dorsz wędzony lub duża makrela, oczyszczone z ości

kilka marchewek startych na surówkowej lub ziemnieczanej tarce

sok z 1/2 lub całej cytryny

majonez ( dwie-trzy łyżki)   /chyba.../

 

Proprcje troche niekonkretne, bo ja zawsze robię "na oko"

 

Wszystko razem wymieszac, odstawić do lodówki na min. 1 godz. 

 

Sałatka ma zupełnie inny smak z dorszem i z makrelą, ale obie są pyszne i nie ma z nimi wiele roboty.


  • 0

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .


#2 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3574 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 05 październik 2013 - 21:00

Marchewka surowa czy ugotowana?


  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#3 Gość_kuba_*

Gość_kuba_*
  • Gość

Napisano 05 październik 2013 - 21:40

Surowa oczywiście :)


  • 0

#4 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 06 październik 2013 - 08:51

Surowa, oczywiście, Kuba ma wyczucie smaku, a ja zapomniałam napisać.


  • 0

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych