Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Grzyby w oleju


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 29 wrzesień 2013 - 20:14

Dowolne grzyby, mogą być też pieczarki, gotujemy w niezbyt kwaśnej  zalewie octowej z zielem ang., liściem lautowym i białą gorczycą. Zostawiamy do wystygnięcia albo nawet na noc. Następnie porządnie odsączamy na sitku, wkładamy do słoików przekładając dużą ilością pokrojonego w plasterki czosnku i kawałkami papryczek chili lub innych ostrych. Zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni do lodówki, żeby grzyby przeszły smakiem czosnku i papryczek. Świetne na zakąskę do wódki.


  • 1

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .


#2 Malina

Malina

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 57 postów

Napisano 29 wrzesień 2013 - 22:42

Dowolne grzyby, mogą być też pieczarki, gotujemy w niezbyt kwaśnej  zalewie octowej z zielem ang., liściem lautowym i białą gorczycą. Zostawiamy do wystygnięcia albo nawet na noc. Następnie porządnie odsączamy na sitku, wkładamy do słoików przekładając dużą ilością pokrojonego w plasterki czosnku i kawałkami papryczek chili lub innych ostrych. Zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni do lodówki, żeby grzyby przeszły smakiem czosnku i papryczek. Świetne na zakąskę do wódki.

O, tak ! Są pyszne ! .... bo już Twoją wersję próbowałam :) ale ja dodałabym troszkę cukru, a ociupinkę mniej ostrej papryki. Ale to tylko moje zdanie !!!!!!!

 

 

Ale ten Twój smalczyk z jabłkiem ..... ummmm ... wszystko inne ma pod sobą !


Użytkownik Malina edytował ten post 29 wrzesień 2013 - 22:45

  • 2
Życie to coś, co upływa, kiedy jesteśmy zajęci snuciem planów na przyszłość.


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych