Przygotowuję program o kobietach, które łamią stereotyp i będąc osobami na wózku czują się atrakcyjne, kobiece i spełniają się życiowo. Jeśli któraś z Pań byłaby zainteresowana rozmową ze mną, bardzo proszę o przesłanie numeru telefonu na adres u.molicka@tvn.pl . O szczegółach opowiem w pierwszej, niezobowiązującej rozmowie.

Kobieca na wózku
Napisano 12 sierpień 2013 - 17:26
Napisano 13 sierpień 2013 - 10:51
A nie da się tego inaczej załatwić tylko koniecznie przez telefon?
"Trzeba mieć niemało odwagi, aby się ukazać takim jakim się jest naprawdę." Søren Aabye Kierkegaard
Napisano 13 sierpień 2013 - 15:46
Czyżby "Rozmowy w Toku" ??!
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
"Śmiech jest masażem dla brzucha! Uśmiech jest masażem dla serca!".
Napisano 17 sierpień 2013 - 11:31
Jasne, że "Rozmowy w toku" - Pani redaktor Urszula Molicka zaprasza kobiety na wózkach do nowego programu. - Skład redakcyjny można znaleźć na stronie programu, w necie.
— Victor Hugo
Napisano 17 sierpień 2013 - 11:55
Dzięki Kiciu za odpowiedź. Samo przeczucie mnie jednak nie myliło
Napisano 11 wrzesień 2013 - 02:04
Szkoda że to dotyczy płci pięknej i wózków, ja bym wystąpił chętnie w TVN Jeśli robicie program o facetach z chorym wzrokiem odezwijcie się na PW i chętnie dam nr telefonu
Użytkownik Jankiel edytował ten post 11 wrzesień 2013 - 02:05
Napisano 11 wrzesień 2013 - 21:02
Ile tam płacą?
Napisano 12 wrzesień 2013 - 00:11
A płacą?
Gość_kuba_*
Napisano 12 wrzesień 2013 - 10:29
Tak, choć podejrzewam, że dokładna kwota objęta jest klauzulą tajności kontraktu. Co prawda po przepytaniu wujka google - wyskakują różne sumy, ale to bardziej dywagacje na temat, niż 100% potwierdzona wiedza... Także do tego trzeba podejść z dużą rezerwą.
Napisano 12 wrzesień 2013 - 11:49
Oczywiście, że płacą zarówno tzw. "widowni", jak i uczestnikom programu. Dziesięć lat temu kwoty były rzędu 50-250 zł, a dziś sięgają nawet 500 zł. Wszystko zależy od tego, jakie widełka wynegocjujesz i jaką ostatecznie cenę zapiszą w umowie.
Napisano 12 wrzesień 2013 - 12:16
Oczywiście, że płacą zarówno tzw. "widowni", jak i uczestnikom programu. Dziesięć lat temu kwoty były rzędu 50-250 zł, a dziś sięgają nawet 500 zł. Wszystko zależy od tego, jakie widełka wynegocjujesz i jaką ostatecznie cenę zapiszą w umowie.
Widowni to chyba za oklaski dla wypowiedzi jedynie słusznych. To bardziej do polityki pasuje, ale może nie tylko...
Ciekawe jak jest z gośćmi programu, np niepełnosprawni co mówią o krzywdach itd. Z jednej strony to powinno być bezpłatne, bo niepełnosprawny cieszy się że jego problem będzie nagłośniony i że ktoś chce go wysłuchać. Ale z drugiej strony to stacja nabija sobie kabzę reklamami bo jeśli temat jest kontrowersyjny, to i duża oglądalność.
Gdybym ja miał do powiedzenia coś kontrowersyjnego to przyciągnę im widownię, najlepiej żeby zgwałcił mnie jakiś ksiądz, albo w dzieciństwie molestował pedofil. Wtedy na mnie zarabia telewizja, więc powinni się podzielić dolą, bo ja im daję pożywkę dla widzów spragnionych sensacji, a w między czasie pokatują widzów reklamami środków na wzdęcia.
Użytkownik Jankiel edytował ten post 12 wrzesień 2013 - 12:26
Napisano 12 wrzesień 2013 - 19:08
Widowni to chyba za oklaski dla wypowiedzi jedynie słusznych.
Jakbyś tam był to byś widział, że nie tylko za oklaski, ale ogólnie rozumiane wypowiadanie się w trakcie nagrania odcinka. Mniejsza, jednak o szczegóły w końcu, jak "coś" dają to się bierze i po sprawie. Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ...
Gdybym ja miał do powiedzenia coś kontrowersyjnego to przyciągnę im widownię, najlepiej żeby zgwałcił mnie jakiś ksiądz, albo w dzieciństwie molestował pedofil. Wtedy na mnie zarabia telewizja, więc powinni się podzielić dolą, bo ja im daję pożywkę dla widzów spragnionych sensacji, a w między czasie pokatują widzów reklamami środków na wzdęcia.
Jak to przeczytałam to stwierdzam, że lepiej nie być zgwałconym, czy molestowanym (zbyt drastyczne przykłady). Traumatyczne to przeżycia i lepiej, aby takich było, jak najmniej. Osoby przygotowujące tego typu programy i tak znajdą chętnych i właściwą dla siebie sensację. Poza tym jestem zdania, że nie wszystko da się powiedzieć i w ogóle wszystkim. Są rzeczy, które pozostają tylko dla Nas i to jest dobre, a nawet bardzo dobrze. Ochrona prywatności i powiedzmy, że jakaś w tym wszystkim równowaga powinna być. Dla dobra Nas samych teraz i w przyszłości.
Użytkownik __ANIOŁEK__ edytował ten post 12 wrzesień 2013 - 19:10
Gość_kuba_*
Napisano 12 wrzesień 2013 - 21:13
Jak to przeczytałam to stwierdzam, że lepiej nie być zgwałconym, czy molestowanym (zbyt drastyczne przykłady). Traumatyczne to przeżycia i lepiej, aby takich było, jak najmniej. Osoby przygotowujące tego typu programy i tak znajdą chętnych i właściwą dla siebie sensację. Poza tym jestem zdania, że nie wszystko da się powiedzieć i w ogóle wszystkim. Są rzeczy, które pozostają tylko dla Nas i to jest dobre, a nawet bardzo dobrze. Ochrona prywatności i powiedzmy, że jakaś w tym wszystkim równowaga powinna być. Dla dobra Nas samych teraz i w przyszłości.
Ponadto, niektóre wątki mogą zostać przedstawione w nieco innym świetle... Ty będziesz o tym wiedział, telewidzowie już niekoniecznie... I z osoby pokrzywdzonej będziesz osobą ośmieszoną... Warto dla paru złotych?
Napisano 13 wrzesień 2013 - 03:32
Czyli reporterka robi program, żeby mieć jakiś temat i chce pokazać niepełnosprawne kobiety? Bez srebrników nie razbierosz
Gość_kuba_*
Napisano 13 wrzesień 2013 - 10:28
Jeśli chodzi o programy rozrywkowego typu - to w zasadzie płaci się za wystąpienie w tv, w przypadku programów tzw. interwencyjnych czy reportaży - już nie za zawsze...
Napisano 13 wrzesień 2013 - 18:15
Rozmowy w toku aktualnie wg. mnie to program "SKUCHAAAA ", już bardzo dawno stracił swoją wiarygodność i mnie jako widza (ale kogo by to obchodziło, nawet mnie już nie!! . Kiedyś przebieranie ludzi w dziwne stroje, nakrycia głowy, peruki itp...teraz zapraszanie nierozgarniętych ludzi ośmieszanie ich na forum zacnej widowni i widzów przed TV to chyba najważniejsza konwencja tej audycji.
Jednym słowem to porażka.
Próba wyrównania natomiast ważnymi tematami społecznie typu anoreksja, czy teraz jestem niepełnosprawna ale atrakcyjna i pełna kobiecości.... ble ble ble..... nie pasuje mi już do tego programu, może kilka lat termu tak!, ale dziś już nie.
Napisano 15 wrzesień 2013 - 15:33
Można zarobić nawet więcej, niż 500 zł i jeśli się dojeżdża, to dodatkowo zwracają koszty.
Jednak Tijaa ma rację - program mocno stracił tę atrakcyjność, jaką kiedyś sobą reprezentował. - Teraz najczęściej jest po prostu żenujący, głupi lub nudny.
— Victor Hugo
Napisano 12 listopad 2013 - 17:30
Żeby zwiększyć oglądalność proponuje żeby poszukali kogoś kto stworzy niepowtarzalne widowisko. Może akrobatów na wózkach albo niewidomych poskramiaczy lwów.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kobieta, wózek, atrakcyjna, wózek inwalidzki, dziewczyna
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych