Witam! Jestem tu nowa i nie wiem czy był już poruszany na forum taki temat, jeśli tak to przepraszam za spamowanie. Właśnie skończyłam studia i aktualnie jestem w trakcie poszukiwania pracy. Niestety mam spore problemy z poruszaniem się, więc najprawdopodobniej będę potrzebowała pomocy w dojazdach do przyszłego miejsca pracy. Na stronie portalu miejskiego Katowic (bo właśnie tutaj mieszkam) znalazłam informacje, że miasto realizuje usługi transportowe dla osób niepełnosprawnych za pośrednictwem jednej z firm. Jest tam nawet podany cennik usług (część opłaca miasto, a część pasażer), ale niestety dotyczy on raczej pojedynczych przejazdów. Zastanawiam się czy usługi te obejmują także stałe zlecenia na dojazd, bo jeśli miałabym uwzględnić ten cennik, to w przeliczeniu na codziennie pokonywane kilometry, (przypuśćmy 10-12 km) to się zupełnie nie opłaca. Czy ktoś z Was korzystał może z takich usług i wie jak to wygląda w praktyce?? A może ktoś z Was zna jakieś inne firmy zajmujące się tego typu usługami??
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
N.