Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Placuszki z wątróbki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 misshihi

misshihi

    Gawędziarz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 716 postów
  • Skąd:Warszawa-Mokotów

Napisano 26 marzec 2013 - 12:01

30dkg wątróbki drobiowej ( nie z indyka ) 2 średnie cebule, 2 jajka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki majeranku, sól, pieprz.

Wątróbkę drobno siekamy, jak się trochę rozmamle to dobrze, (ale nie całkowicie ) dodajemy drobno pokrojoną cebulę i resztę składników, mieszamy i smażymy na oleju ubrani w gustowną maskę spawalniczą i pelerynę przeciwdeszczową, bo strasznie pryska i strzela. Te placki lubią nawet dzieci, niejadające wątróbki.  PS. Nie żałujcie majeranku, to nie pomyłka, mają być 2 ŁYŻKI, nie łyżeczki.  Smacznego 


  • 2

"W iskier krzesaniu żywem ,   materiał to rzecz główna. 
Trudno najtęższym krzesiwem 
iskry wydobyć z... substancji miękkiej i podatnej" .


#2 madziarynkaa

madziarynkaa

    Widz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 21:28

Tego przepisu nie znałam. Już wiem co będę miała jutro na obiad... 


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych