Dzisiaj robiłam po raz pierwszy i już wiem,że na stałe zagości w moim jadłospisie Łatwe w wykonaniu, niskokaloryczne, bez mąki i tłuszczu - smaczne
Puszkę czerwonej fasoli odsączamy z zalewy i kilka razy przepłukujemy. Blenderujemy z 4 całymi jajami
(możliwe, że nie zblenderuje się na gładką masę, ale później nie będzie tego czuć) i jednym bananem.
Dodajemy 3 łyżki słonecznika, 4 łyżki kakao, łyżkę oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek fruktozy lub cukru.Można dodać rodzynki,pokrojone suszone morele, suszoną żurawinę.
Ciasto przekładamy na wysmarowaną lekko olejem i posypaną bułką tartą małą foremkę keksową.
Wkładamy do piekarnia nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.
Smacznego
Nie jest to na pewno typowe ciasto dla Łasuchów , ale substytut ciasta dla osób będących na diecie i dbających o zdrowe odżywianie
Użytkownik hanick13 edytował ten post 16 marzec 2013 - 18:35